ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Δεν παει αλλο με τα σκουπιδια στο Μορια

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης, έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, με μοναδικό θέμα: «Διαχείριση απορριμμάτων – Παραίτηση Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας».
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη του στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτριο Καμιζή, ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα :
1.Στηρίζει το Δήμαρχο Ερμιονίδας, συμμετέχει και κατανοεί την αγωνία του για τα αδιέξοδα, στη διαχείριση των απορριμμάτων, που αποτελεί αγωνία ολόκληρης της Α/θμιας Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ζητεί να αναβάλλει την παραίτηση του όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ερμιονίδας.
2.Διακηρύττει ότι το αδιέξοδο με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αποτελεί εθνικό αδιέξοδο, γιατί υπονομεύει και παρεμποδίζει την κάθε προοπτική προγραμματισμού και ανάπτυξης στην περιοχή μας.
3.Ζητεί από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό το ζήτημα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του.
4.Θεωρεί ότι η εγκατάσταση δεματοποιητή, χωρίς την ταυτόχρονη εγκατάσταση κομποστοποιητή και ΚΔΑΥ, θα δημιουργήσει ανάλογες καταστάσεις με το Δήμο Ερμιονίδας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
5.Απαιτεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΥΠΕΚΑ να οργανώσουν άμεσα σύσκεψη για τα αδιέξοδα, με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή, επιπλέον, της Περιφέρειας, της ΠΕΔ, την ΚΕΔΕ και τον ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
6.Προτάσσει την αντιμετώπιση του αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας λόγω της εκρηκτικής κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.
7.Η απόφαση του εκτάκτου Συμβουλίου της ΠΕΔ να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , στα Κόμματα και στην ΚΕΔΕ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.