ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ...

POREIA PAMEΞΕΧΕΙΛΙΖΕ το πάθος από τους διαμαρτυρόμενους για το πολυνομοσχέδιο στις δύο συγκεντρώσεις, που οργανώθηκαν η μία από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ. Όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Καλαμάτα η συμμετοχή ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Είναι χαρακτηριστική η ευχή της Νικολίνας Λέκκα, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, την επόμενη φορά να είναι περισσότεροι οι συγκεντρωμένοι.
Στην συγκέντρωση, έξω από το Εργατικό Κέντρο, παραβρέθηκε ο τέως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο οποίος άσκησε, με δηλώσεις του, οξεία κριτική σε τρόικα και κυβέρνηση για τις επιλογές τους να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, τον δημόσιο τομέα και με τα μέτρα λιτότητας, που έφεραν την ύφεση, εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη.
Στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Κανέλης, εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, η Νικολίνα Λέκκα, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, Μάκης Κουφώγιαννης, από την ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος των υπαλλήλων ΟΤΑ Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης και ο Δημήτρης Αποστολόπουλος εκ μέρους των υπό απόλυση καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης.
Την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία, με κυρίαρχο σύνθημα «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές κι εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία έκαναν και οι συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.