ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Πενήντα πέντε Μεσσήνιοι σε έξι συνδυασμούς κατεβαίνουν στις εκλογές για την Αντιπροσωπεία Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Δεν έφτιαξε ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ, είναι αποδυναμωμένος ο συνδυασμός της Ν.Δ., ενώ προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιοι σε δύο ψηφοδέλτια… Ειδικότερα, η μεγάλη διαφορά αυτών των εκλογών είναι το καινούργιο ψηφοδέλτιο με την ονομασία «Ανατροπή», στο οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι που στην πλειοψηφία τους πρόσκεινται στην αριστερά.
Είναι σχήμα στο οποίο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, δεν μπορεί να δοθεί κομματική ταμπέλα. Πάντως οι υποψήφιοί του προέρχονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΥΡΙΖΑ, γενικά την αριστερά, αλλά και από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όπως τους γνωρίσαμε στο παρελθόν όμως. Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του συνδυασμού, η κίνηση της «Ανατροπής» αποτελεί συνέχεια της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συναντήθηκαν μηχανικοί από διάφορους χώρους και πραγματοποίησαν επιτυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημονιακά μέτρα τα οποία έχουν φέρει τον κλάδο σε δεινή θέση. Στις εκλογές κατεβαίνει κανονικά πάντως η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο παλιός συνδυασμός του Συνασπισμού, με υποψήφιους όμως και από άλλους χώρους της αριστεράς και του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές με τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση. Παράταξη που να στηρίζεται ή να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον, ενώ η «γαλάζια» Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών δεν κατέφερε να βρει 17 υποψήφιους στη Μεσσηνία αλλά περιορίστηκε στους 10! Στη Μεσσηνία υπάρχει ακόμη ψηφοδέλτιο που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ ή στο δεξιό χώρο, η Πελοποννησιακή Συμμαχία, ενώ και πάλι συμμετέχει στις εκλογές με το δικό της ψηφοδέλτιο η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.