ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελλ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΟΗ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Την ε­πί­σκε­ψη του ά­με­σα στη Καλ­λιρ­ρό­η προ­κει­μέ­νου να συ­ζη­τή­σει με τους κα­τοί­κους το θέ­μα της εγ­κα­τά­στα­σης μο­νά­δας ε­πε­ξερ­γα­σί­ας α­πορ­ριμ­μά­των στην πε­ρι­ο­χή α­να­κοί­νω­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης στο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο. Ο κ. Τα­τού­λης ση­μεί­ω­σε: «Θα ε­πι­σκε­φθώ το χω­ριό αύ­ριο ή με­θαύ­ριο, για­τί ε­μείς ξέ­ρου­με να μι­λά­με με του πο­λί­τες και δεν λα­ϊ­κί­ζου­με. Θέ­λου­με να γί­νει μια κα­θα­ρή και ει­λι­κρι­νή συ­ζή­τη­ση.
Οι κά­τοι­κοι θα πρέ­πει να φο­βούν­ται ό­λους αυ­τούς που εκ των υ­στέ­ρων έρ­χον­ται να δη­λώ­σουν την αλ­λη­λεγ­γύ­η τους». Κα­τά την διά­ρκεια της το­πο­θέ­τη­σης του, που δι­α­κό­πη­κε αρ­κε­τές φο­ρές α­πό τους κα­τοί­κους ο κ. Τα­τού­λης υ­πο­γράμ­μι­σε: « Την Πα­ρα­σκευ­ή έ­κα­να α­πλά μια ε­νη­μέ­ρω­ση δεν εί­πα αν δέ­χο­μαι την μί­α ή την άλ­λη ά­πο­ψη. Πρέ­πει να ξε­κα­θα­ρί­σω ό­τι σύμ­φω­να με την Ελ­λη­νι­κή Νο­μο­θε­σί­α την αρ­μο­δι­ό­τη­τα της έγ­κρι­σης των Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών ό­ρων την έ­χει το ΥΠΕΚΑ. Αυ­τό το μον­τέ­λο που έ­χει την φι­λο­δο­ξί­α να λύ­σει το πρό­βλη­μα των σκου­πι­δι­ών της Πε­λο­πον­νή­σου έ­χει εγ­κρι­θεί α­πό τη Ευ­ρω­πα­ϊ­κή ε­πι­τρο­πή και τις Ευ­ρω­πα­ϊ­κές υ­πη­ρε­σί­ες πε­ρι­βάλ­λον­τος για αυ­τό και θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί στη τρέ­χου­σα πε­ρί­ο­δο. Έ­χει εγ­κρι­θεί ως αυ­στη­ρά Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κό έρ­γο. Τί­θε­ται το ε­ρώ­τη­μα ό­τι η ε­πι­φυ­λα­κτι­κό­τη­τα των πο­λι­τών εί­ναι δε­δο­μέ­νη λό­γω της δι­α­χρο­νι­κής συμ­πε­ρι­φο­ράς των υ­πη­ρε­σι­ών α­πέ­ναν­τι στους πο­λί­τες . Το συμ­με­ρί­ζο­μαι και θα δού­με τις α­σφα­λι­στι­κές δι­κλί­δες . Υ­πάρ­χουν δύ­ο α­σφα­λι­στι­κές δι­κλί­δες πρώ­τον, α­πό τη στιγ­μή που θα λει­τουρ­γεί αυ­τό το έρ­γο η α­ξι­ο­λό­γη­ση του, θα εί­ναι σε μη­νια­ία βά­ση, ε­άν δεν τη­ρούν­ται οι πε­ρι­βαλ­λον­τι­κοί ό­ροι τό­τε οι Δή­μοι δεν θα πλη­ρώ­νουν το τί­μη­μα. Δεύ­τε­ρη δι­κλί­δα, οι χώ­ροι που θα εγ­κα­τα­στα­θούν οι δο­μές θα εί­ναι κλει­στοί χώ­ροι και θα υ­πάρ­χουν ε­πι­σκέ­ψεις α­πό σχο­λεί­α χα­ρα­κτη­ρί­ζον­τας πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά.» ε­πί­σης.
Ο κ. Τα­τού­λης ε­νη­μέ­ρω­σε ό­τι το α­μέ­σως ε­πό­με­νο βή­μα εί­ναι την με­λέ­τη που θα μπει σε δι­α­βού­λευ­ση α­πό το ΥΠΕΚΑ και μπο­ρεί να γί­νει πα­ρέμ­βου­με σε αυ­τή. Τη ερ­χό­με­νη Δευ­τέ­ρα στη ει­δι­κή συ­νε­δρί­α­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου η ε­ται­ρεί­α θα πα­ρου­σιά­σει το πρό­γραμ­μα, ε­νώ υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι «αυ­τή τη στιγ­μή έ­χει ση­μα­σί­α να εί­μα­στε υ­πεύ­θυ­νοι και να πα­ρα­κο­λου­θού­με ό­λες τις ε­ξε­λί­ξεις.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.