ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

ΚΚΕ Πελοποννήσου: Εγκληματικές οι ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τις πλημμύρες

Με τις πρώτες κιόλας βροχές του Σεπτέμβρη, όπως δυστυχώς συμβαίνει κάθε χρόνο, σωρεία προβλημάτων εκδηλώνονται σε όλη την χώρα, με τραγικότερη συνέπεια την απώλεια συνανθρώπων μας, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες και για τους αγνοούμενους και σε άλλες περιοχές. Οι κατεστραμμένες από την νεροποντή λαϊκές κατοικίες -κυρίως σε ισόγεια και υπόγεια- τα προβλήματα και οι ζημιές σε οδικά δίκτυα, σε συνοικίες και αγροτικές καλλιέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία, αλλά ακόμα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, αναδεικνύουν την τραγική έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Τεράστιες και εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, που μονίμως τοποθετούν τα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα εκτός προτεραιοτήτων, στο όνομα των «εκτάκτων αναγκών», της «δημοσιονομικής προσαρμογής» και των «δυνατοτήτων της οικονομίας».
Είναι απαραίτητο, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, καθώς βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του χειμώνα, να προχωρήσει η συντήρηση και η ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών, καθώς και η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου προληπτικής προστασίας του πληθυσμού απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.
Ταυτόχρονα, καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν την άμεση λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών, μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία. Για να πάψει πια να είναι φθινοπωρινό ευχολόγιο η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, αλλά και να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό δρόμος ανάπτυξης, που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες κι όχι τα «έργα και τις επενδύσεις», που πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα την καπιταλιστική κερδοφορία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.