Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΑήμου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος στη δημοτική αρχή για το κτίριο του «Δημόσιου Ταμείου» Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Για άλλη μια φορά ο κ.Τσώνης αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί το βάρος της ευθύνης της θέσης που κατέχει. Αναφερόμαστε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την καθαίρεση του κτιρίου του παλιού δημόσιου ταμείου Μεσσήνης.Ένα κτίριο που διαθέτει αναμφισβήτητα ιστορική και πολιτισμική αξία για την πόλη της Μεσσήνης, όχι μόνο το ίδιο το κτίριο αλλά και τα έγγραφα που υπήρχαν μέσα σε αυτό, τα οποία αφορούσαν οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των δημοτών μας. Τα έγγραφα αυτά καταστράφηκαν από την κατεδάφιση του κτιρίου για λόγους επικινδυνότητας.Κατανοούμε πλήρως την αναγκαιότητα άρσης της επικινδυνότητας του κτιρίου και την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των διερχομένων πλησίον αυτού.Ο κ. Τσώνης όμως στην τοποθέτησή του για το θέμα αυτό και ύστερα από σκληρή κριτική του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας κ. Γιώργου Αθανασόπουλου και τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν, ανέφερε ότι την ώρα της κατεδάφισης παρευρίσκετο και η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Μηλίτση.Πέρασε μια μέρα για να καταλάβει την γκάφα του και προσπαθεί με άλλο ψέμα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η αλήθεια είναι σκληρή για τον κ.Τσώνη. Σαφώς και ανέφερε το όνομα της κ.Μηλίτση και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που το έκανε. Μήπως για να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση των δημοτών για την κατεδάφιση ενός σπουδαίου στοιχείου της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, όπως μπορεί να αποτελεί ένα κτήριο που ανεγέρθη στα τέλη του 1800;Αναμένοντας την εν λόγω εξήγηση, σαν μείζονα μειοψηφία ζητάμε να μας προσκομιστούν άμεσα τα έγγραφα και όλες τις άδειες που έλαβε ο δήμος και καθιστούν νόμιμη την κατεδάφιση, καθώς επίσης να απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα :1.Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αποφυγή της κατεδάφισης και την πιθανή αξιοποίησή του, διασφαλίζοντας συγχρόνως την άρση της επικινδυνότητας.
- Γιατί δεν έγινε άρση της επικινδυνότητας με κατεδάφιση του πρώτου μόνο ορόφου.
3.Γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια περισυλλογής των εγγράφων που υπήρχαν μέσα.4.Που μεταφέρθηκαν τα υλικά κατεδάφισης και ιδιαίτερα που αποθηκεύτηκε η πέτρα που αφαιρέθηκε και αν υπάρχει σχετική πρόταση περαιτέρω αξιοποίησή της.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου