ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ευρωπαίοι αλά Τραμπ: Δεν θέλουν μουσουλμάνους μετανάστες - Τι λένε οι Ελληνες

Ευρωπαίοι αλά Τραμπ: Δεν θέλουν μουσουλμάνους μετανάστες - Τι λένε οι ΕλληνεςΜπορεί το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ να έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ένθεν και ένθεν, στην Ευρώπη ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που συμφωνούν με την απαγόρευση εισόδου μεταναστών, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δέκα χώρες της γηραιάς ηπείρου και δημοσιεύει η βρετανική Independent, το 55% των Ευρωπαίων πολιτών στις δέκα αυτές χώρες λέει "ναι" στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών.
Ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό και στην Ελλάδα, καθώς το 58% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου μεταναστών, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες. 
Το 22% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν με την απαγόρευση ενώ το 20% τάσσεται κατά.
Στη δημοσκόπηση που διενήργησε το think tank "Chatham House", συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων επιθυμούν τον αποκλεισμό των μουσουλμάνων ήταν στην Πολωνία, όπου έφτασε το 71% και ακολουθεί η Αυστρία με 65% και το Βέλγιο με 64%. Υψηλά είναι και τα ποσοστά στην Γαλλία, που έχει δεχτεί άλλωστε τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, τα οποία φτάνουν το 61%.
Στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 53%, στην Ιταλία 51% και στη Βρετανία 47%. Στην Ισπανία μόνο το 41% θα συμφωνούσε με μία τέτοια απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις δέκα χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το ποσοστό των πολιτών που διαφωνεί με την απαγόρευση των μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες δεν ξεπερνά το 32%.

Από τους ερωτηθέντες, αντίθετοι στην μετανάστευση μουσουλμάνων ήταν κυρίως οι ηλικιωμένοι ενώ οι κάτω των 30 ετών έδειχναν να μην έχουν μεγάλο πρόβλημα

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.