ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ποιος πρόδωσε τη φέτα;..

Η Ελλάδα πρόδωσε το αγαπημένο της τυρί; Οι Έλληνες ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης είναι «πουλημένοι», «απάτριδες» και «προσκυνημένοι», επειδή με την ψήφο τους επιτρέπουν σε εταιρίες του Καναδά που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή «φέτας» από το 2013 να την διαθέτουν στη χώρα τους αλλά όχι να την εξάγουν και να μην χρησιμοποιούν ούτε φωτογραφίες νησιών μας ούτε την ελληνική ονομασία στις συσκευασίες τους; Και οι «γενναίοι» του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τη CETA είναι οι... γνήσιοι εραστές του πιο διάσημου ελληνικού τυριού; Ε, λοιπόν, όχι! «Με τη θετική ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα. »
Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί τα αγροτικά θέματα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. - Καναδά (CETA) έγινε αποδεκτό με τη συμφωνία ότι όσες εταιρίες δραστηριοποιούνταν έως το 2013 θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη για εσωτερική κατανάλωση στον Καναδά. »Σημειώνεται ότι η συμφωνία διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας Ε.Ε. - Καναδά, CETA, έλαβε με περισσότερες από 400 ψήφους την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην προχθεσινή ψηφοφορία. »Από την ελληνική πλευρά, θετικά ψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης), του Ποταμιού (Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος) και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσίαζε. »Αρνητικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Στέλιος Κούλογλου), ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος) οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς, καθώς και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής». Αυτό είναι το δημοσίευμα της «Αυγής».
Η επίσημη θέση της κυβέρνησης, ποια είναι; «Ποια είναι η επίσημη θέση για τη CETA της ελληνικής κυβέρνησης που, αν δεν κάνω λάθος, απαρτίζεται και στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», αναρωτιέται η Χριστίνα Ταχιάου στο ρεπορτάζ της στο protagon.gr. «Η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμφωνίας, όπως τελικά διαμορφώθηκε, αποδέχτηκε την υπογραφή και προσωρινή εφαρμογή της CETA κατά τα προβλεπόμενα, καθώς και το αίτημα για έγκριση της απόφασης για σύναψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, αναγνώρισε την καλή διμερή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ικανοποιητική αντιμετώπιση των ελληνικών επιφυλάξεων. Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκη και της Επιτρόπου Εμπορίου κυρίας Μάλστρομ, συμφωνήθηκε κείμενο δήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των ΓΕ (προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης) και δέσμευσής για προσπάθεια επίτευξης εντός 5ετίας του ίδιου επιπέδου προστασίας για όλες τις ΓΕ που περιελήφθησαν στη Συμφωνία. »Αυτό έγινε στο πλαίσιο του Ατυπου Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου της 22ης και 23ης Σεπτεμβρίου 2016. Ολα αυτά αναφέρονται σε επίσημο έγγραφο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την 1η Νοεμβρίου 2016 κι απέστειλε –μεταξύ άλλων- στους Έλληνες ευρωβουλευτές, ώστε να γνωρίζουν τη θέση της Ελλάδας για τη CETA. »Με βάση, λοιπόν, αυτά που συμφώνησε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος είναι ΣΥΡΙΖΑ, οι οκτώ Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν τη συμφωνία. Οι 8 είναι: Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, από την ΝΔ, Γιώργος Γραμματικάκης, Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι και Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) απουσίαζε, όπως και ο Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι δε θα τη ψήφιζε). Αρνητικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, οι ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα και Νότης Μαριάς, καθώς και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής». «Η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήκωσε επάξια τη σκυτάλη της αντίστασης και καταψήφισε τη συμφωνία, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την ψήφισε στο Συμβούλιο, αλλά (για να μην υπάρχουν παρερμηνείες εδώ περί δήθεν πιέσεών της), παρέθεσε και τους σωστούς λόγους, δηλαδή τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας. ''Θα διευκολυνθούν οι εξαγωγές και οι προμήθειες, θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, θα δοθεί ώθηση στην ελληνική ναυτιλία'', ήταν ορισμένα από τα επιχειρήματα, ενώ όπως επιπλέον τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ''η CETA θα προσελκύσει και νέες επενδύσεις, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων''».
Επομένως, η κυβέρνηση συμφωνεί με τη CETA και οι ευρωβουλευτές της κάνουν... αντίσταση. Άλλο η κυβερνητική πολιτική και άλλο η πολιτική των ευρωβουλευτών της κυβέρνησης. Είτε πρόκειται για διγλωσσία είτε για μικροπολιτική, το βέβαιον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει γίνει κόμμα και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, θέλει να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.