ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Προϋπόθεση για την κυκλική οικονομία η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων»

«Δεν υφίσταται κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για την εναρμόνιση του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το Συμβούλιο, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για την κυκλική οικονομία βασίζεται στις θέσεις και προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο ίδιος τις εξέφρασε, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο. 
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης, αφενός, στις δηλώσεις του κ. Φάμελλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα έχασε πλέον των 20 εκατομμυρίων ευρώ από την κωλυσιεργία υλοποίησης του έργου ΣΔΙΤ, αφετέρου, στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει υπογράψει τα άλλα έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων της χώρας και δεν έχει υπογράψει ακόμα το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «το οποίο ήταν το πρώτο που ολοκληρώθηκε, αλλά και αυτό που καθιέρωσε το μοντέλο ΣΔΙΤ στη χώρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων».
Σχολιάζοντας το θέμα του κόστους του έργου της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή, «καταρρίφθηκαν όλα τα υστερόβουλα ψέματα που σκοπό είχαν να διαφθείρουν τις συνειδήσεις των πολιτών και έγινε ξεκάθαρο ότι οι Δημοτικές αρχές θα πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στους πολίτες». «Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων αν είχε υπογραφεί από την Κυβέρνηση όταν έπρεπε θα ήταν ήδη σε πλήρη λειτουργία» τόνισε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας του έργου της Περιφερειακής αρχής, για ένα έργο το οποίο πολεμήθηκε όσο λίγα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.