ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. για το θέμα της σταφίδας στη Μεσσηνία

 



Το σκηνικό με την σταφίδα δεν μοιάζει καθόλου με μια… απλή υπόθεση. Μέσα σε αυτήν κατάσταση που διαμορφώνεται με την κατάρρευση της τιμής -που είναι και το κυρίαρχο και που επηρεάζει το μέλλον 20.000 οικογενειών- υπάρχουν και μια σειρά από πράγματα που διαφαίνονται.

Σε ένα θέμα που «καίει» χιλιάδες παραγωγούς στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, έχουν ήδη γίνει ευδιάκριτα τα παιχνίδια των συντεχνιών και των συμφερόντων, αλλά και η… απάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που μέχρι τώρα έχει αλλάξει τρεις φορές άποψη, και, έτσι έχουμε οδηγηθεί στο… τέλμα. Σημαντικά αποθέματα προϊόντος, λοιπόν, υπάρχουν από την περυσινή χρονιά και μπλοκάρουν και τη φετινή με την τιμή να καταρρέει σε ένα προϊόν που είχε πάρει μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια χάριν και στην παρέμβαση της Παναιγιαλείου και άλλων ενώσεων.

Μπροστά στα… αδιέξοδα που προκλήθηκαν -και με πολιτική ευθύνη- οι Βουλευτές της ΝΔ (και οι άλλοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) συνεχίζουν να καταθέτουν ερωτήσεις και να ζητούν απαντήσεις, μα… κανείς από τους αρμοδίους, δεν τις δίνει. Αντίθετα, στην τελευταία που κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ του έστειλαν επιστολή… κάποιοι τυποποιητές για να τον… μαλώσουν.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δεν σταμάτησε στην προσπάθειά του να θέσει το θέμα όσο πιο ψηλά γίνεται και είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας για το ζήτημα ζητώντας λύση (δείτε εδώ). Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST και τόνισε πως το προϊόν έχει μεγάλη αξία και σημασία «…η σταφίδα έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση μεταπολεμικά, αλλά και τώρα 20.000 οικογένειες, αγρότες μας που ασχολούνται, στη Μεσσηνία είναι 3.000, είναι ένα σημαντικό εθνικό προϊόν. Ο κ. Γεραπετρίτης το ξέρει το θέμα και μου είπε πως θα έρθει σε επαφή με τον Υπουργό για να δοθεί λύση», ανέφερε ο Μεσσήνιος Βουλευτής στεκόμενος στο αίτημα για απόσυρση. Ο ίδιος στην συνέχεια πρόσθεσε πως μπορεί να είναι κυβερνητικός Βουλευτής, αλλά πάνω από όλα είναι Βουλευτής στη Μεσσηνία και «…προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και εκφράζω τους αγρότες. Έχω μάθει να υπηρετώ αυτά»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ “ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ”

Τώρα εδώ υπάρχει και η πολιτική σημειολογία που αναδεικνύεται και σε επίπεδο νομού, αλλά και γενικότερα. Το σύνολο των Βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ κ.ά. σχεδόν όλοι οι παράγοντες και φορείς, αυτοδιοικητικοί, έχουν σταθεί στο πλευρό των παραγωγών ξεκάθαρα και με απόλυτο τρόπο. Για το εν λόγω ζήτημα ωστόσο δεν υπάρχει θέση από τον Βουλευτή της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη -που όπως και στο θέμα με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας- την «…έκανε με ελαφρά πηδηματάκια».

Ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτώμενος από τον Διευθυντή της τηλεόρασης BEST Νίκο Μπελογιάννη για την στάση αυτή του κ. Χρυσομάλλη που δείχνει… σα να συμφωνεί με τον Υπουργό και όχι με τους αγρότες, αλλά και για την εικόνα της ΝΔ που εμφανίζεται… διχασμένη σημείωσε: «…όλοι κρινόμαστε και εκεί είναι η αντίθεσή μου σε δύο βασικά μας προϊόντα αδικούμαστε και δεν θα το δεχτώ. Όποιοι διαχωρίζουν τη θέση τους ή δεν παίρνουν θέση… όλοι κρινόμαστε και ελπίζω και πιστεύω και οι ψηφοφόροι και τα χωριά που παράγουν και σταφίδα και σύκα και λάδι και ελιές να θυμηθούν μεθαύριο όταν θα έρθει η ώρα τους», επεσήμανε με νόημα και με καυστικό τρόπο ο Μεσσήνιος Βουλευτής.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.