ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

BBC: Κουρεμα κατα 50% του ελληνικου χρεους

Το πλαίσιο ενός μεγάλου και φιλόδοξου σχεδίου διάσωσης της ευρωζώνης έχει αρχίσει να μορφοποιείται, σύμφωνα με αναφορές από το ΔΝΤ που επικαλείται το BBC. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, το σχέδιο αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει διαγραφή 50% του ελληνικού χρέους, ενώ προβλέπει επίσης αύξηση του μεγέθους του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στα 2 τρισ. ευρώ.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ευελπιστούν το σχέδιο αυτό να έχει διαμορφωθεί μέσα σε πέντε ή έξι εβδομάδες.
Οι αναφορές σχετικά με το σχέδιο διάσωσης ήρθαν μετά την ετήσια συνέλευση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, είναι ότι οι υπουργοί δεν μπορούσαν να μιλήσουν ανοιχτά για νέα λύση στην κρίση, από τη στιγμή που η παλιά λύση δεν έχει καν περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια.
Σύμφωνα με το BBC, το νέο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει τον τετραπλασιασμό (από τα 440 δισ. ευρώ) της δύναμης πυρός του EFSF, μέσω μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει και αυτή. Το EFSF θα μπορούσε να αναλάβει το βασικό ρίσκο του δανεισμού προς τις κυβερνήσεις που δυσκολεύονται να δανειστούν από τις συνήθεις εμπορικές πηγές. Κατ'Α αυτόν τον τρόπο, το EFSF θα καθιστούσε λιγότερο επικίνδυνο τον δανεισμό για την ΕΚΤ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.