ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Βολές Μ. Μάκαρη για την διαχείριση των απορριμμάτων σε Νίκα

skoupidia1«Το να εί­ναι η πό­λη γε­μά­τη με πέ­τρι­να πη­γά­δια – μι­κρούς ΧΑΔΑ- που δέ­χον­ται σύμ­μει­κτα α­πορ­ρίμ­μα­τα, δεν ε­νι­σχύ­ει την ι­δέ­α της α­να­κύ­κλω­σης. Μάλ­λον την υ­πο­νο­μεύ­ει.
Το ί­διο και το γε­γο­νός ό­τι δεν προ­χω­ρά η πι­στο­ποί­η­ση της η οι­κια­κής κομ­πο­στο­ποί­η­σης. Έ­ως και πέν­τε χι­λιά­δες νοι­κο­κυ­ριά θα μπο­ρού­σαν ή­δη να πλη­ρώ­νουν χα­μη­λό­τε­ρα τέ­λη κά­θε μή­να.» Αυ­τό α­να­φέ­ρει σε δή­λω­ση του ο υ­πο­ψή­φιος Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Μα­νώ­λης Μά­κα­ρης και ση­μει­ώ­νει:
«Ε­πί­σης το δη­μο­τι­κό μας συμ­βού­λιο δεν έ­χει πά­ρει θέ­ση -αρ­νη­τι­κή- α­πέ­ναν­τι στην προ­ω­θού­με­νη α­πό την πε­ρι­φέ­ρεια και την κυ­βέρ­νη­ση λύ­ση της δι­α­χεί­ρι­σης α­πορ­ριμ­μά­των α­πό την ΤΕΡΝΑ, η ο­ποί­α θα δε­σμεύ­σει οι­κο­νο­μι­κά τους δη­μό­τες χα­ρα­τσώ­νον­τας τους για τριά­ντα χρό­νια.
Τέ­λος δεν βο­η­θούν οι πρό­σφα­τες α­να­φο­ρές -και στον α­θη­να­ϊ­κό τύ­πο- ό­τι η δι­ά­θε­ση των α­πορ­ριμ­μά­των της πό­λης μας γί­νε­ται σε συ­νερ­γα­σί­α με ερ­γο­λά­βο που έ­χει εκ­κρε­μό­τη­τες με τις οι­κο­νο­μι­κές και δι­κα­στι­κές αρ­χές, και το γε­γο­νός ό­τι αυ­τά κα­τα­λή­γουν πα­ρά­νο­μα σε άλ­λα ση­μεί­α δι­πλα­νών νο­μών να μο­λύ­νουν τις ε­κεί καλ­λι­έρ­γει­ες και τον υ­δρο­φό­ρο ο­ρί­ζον­τα.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.