ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΔΗΜ.ΑΡ. Μπάμπης Βακαλόπουλος

BAKALOPOYLOS MPARTZELETOSΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Τρίπολη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μπάμπης Βακαλόπουλος παρουσίασε την Ιδρυτική Δικήρυξη της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου» και ανακοίνωσε τους τρεις από τους πέντε αντιπεριφερειάρχες: Αρκαδίας Δημήτρη Μπερτζελέτο, Λακωνίας Δημήτρη Κουμουτσίδη και Κορινθίας Κώστα Κούρτη. Οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και Αργολίδας θα παρουσιαστούν τις προσεχείς ημέρες. 
Στη συνέντευξη απεύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Το όραμα της παράταξης, όπως αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη είναι:
«Το όραμα μας, για μια κοινωνία χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος και περιβάλλοντος με μηδενικά απόβλητα, απομακρύνεται. Η ανακύκλωση, κομποστοποίηση των στερεών αποβλήτων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, δίνοντας δυνατότητες, χωρίς απαγορεύσεις, και για τρόπους εναλλακτικής Διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων μέσω επιχειρηματικών εγχειρημάτων κοινωνικής βάσης, κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών πρωτοβουλιών.
Ο σιδηρόδρομος, το πιο οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφορά είναι ώρα να ξανασφυρίξει.
Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο για την εξοικονόμηση νερού και για την ορθή διαχείριση των υπογείων και επιφανειακών υδάτων.
Nα δοθεί βοήθεια σε υγιείς, καινοτόμες και δυναμικές επιχειρηματικές δράσεις.
Eφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής που να δίνει βαρύτητα στις μικρές και βιώσιμες τουριστικές μονάδες, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στον εναλλακτικό τουρισμό. Απαιτείται η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και την τοπική παραγωγή. Ουδείς δικαιούται να ξεχνάει τα δικαιώματα και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.
Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα πρέπει να αναδειχθούν και οι παραγωγοί να ενισχυθούν.
Προτεραιότητα για την Περιφέρεια πρέπει να αποτελέσει ένα συνεκτικό σχέδιο μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογών τεχνολογιών ΑΠΕ.
Οι ευαίσθητες φυσικές περιοχές και τα οικοσυστήματα στην περιφέρειά μας πρέπει να αναδειχθούν και προστατευθούν. Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση φυσικών πόρων και περιοχών.
Η Περιφέρεια πρέπει να είναι πρωτοπόρα σε πολιτικές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ειδικών ομάδων του πληθυσμού (Ρομά, μετανάστες) αλλά και των ΑΜΕΑ.
Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή με εξαιρετικό πολιτιστικό πλούτο. Απαιτείται η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, για την προστασία του και την ανάδειξή του.
Η πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως θεμελιώδης κοινωνική υποδομή και προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα οποιασδήποτε κοινότητας, για τη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο και την αναζωογόνηση των χωριών και της περιφέρειας των Δήμων, χρήζει ανάλογης, επεξεργασμένης στα δεδομένα της κρίσης, πολιτικής από πλευράς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Θεωρούμε ανάγκη για την κοινωνία και τους πολίτες της Πελοποννήσου τη δημιουργία μιας μεγάλης συμπαράταξης προοδευτικών πολιτών, οικολόγων, αριστερών που με βάση τις παραπάνω αρχές και προτεραιότητες θέλουν να αλλάξουν τις αυταρχικές, αναποτελεσματικές και γραφειοκρατικές πολιτικές της Περιφέρειας, που δίνει προτεραιότητα σε οικονομικά συμφέροντα και όχι στους πολίτες και που δεν ελκύονται από περιφερόμενους σωτήρες και λαϊκιστικά σχήματα και καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να στρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Η Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου συγκροτήθηκε με πολίτες από διάφορους κομματικούς χώρους αλλά και ανένταχτους που δεν επιθυμούμε κομματικά καπέλα, συμφωνούμε σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών και δράσεων πάνω στα τοπικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βασιζόμενοι στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας μας για τα θέματα περιβάλλοντος.
Η Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου είναι παρούσα και θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.