ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Αιχμηρός κατά Βουδούρη ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης!

TATOYLHSΑΙΧΜΗΡΟΣ κατά του συνυποψηφίου του, υποψήφιου περιφερειάρχη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη, εμφανίζεται στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Καταγράφει τις προτεραιότητές του σε περίπτωση ανανέωσης της θητείας του, μιλάει για τους αντιπάλους του και εκτιμά πως η εκλογική μάχη για την Περιφέρεια, θα κριθεί «στο σχέδιο, τις προτάσεις και ασφαλώς στην φερεγγυότητα των προσώπων εκείνων που τις εκφράζουν».
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
● Επιθυμείτε μία ακόμη θητεία στην Περιφέρεια. Πού πιστεύετε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο σας; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα θέσετε σε ενδεχόμενη ανανέωση της θητείας σας;
«Κοιτάξτε, το 2010 ζήτησα από τους πολίτες της Πελοποννήσου να μου εμπιστευθούν το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου που κατέθεσα ενώπιών τους, το οποίο είχε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και κοστολογημένες δράσεις. Κι αυτό διότι είχα από τότε την άποψη ότι ο τόπος δεν μπορεί να προχωράει ούτε με μεγάλα κενά λόγια, ούτε με αποσπασματικές ενέργειες. Τέσσερα χρόνια μετά παρουσιάζουμε στους πολίτες τον απολογισμό μας. Για όσα δεσμευτήκαμε, πετύχαμε τελικώς περισσότερα, και μάλιστα στην χειρότερη συγκυρία για την χώρα. Αυτήν την στιγμή στην Πελοπόννησο εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ εντελώς αδρανές και σήμερα είναι ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα της χώρας. Ο εισερχόμενος τουρισμός στην Πελοπόννησο έχει κάνει τεράστια άλματα. Φέραμε αεροπορικές εταιρείες στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι σε τελική ευθεία να παραδοθεί στην Περιφέρεια και για πολιτική χρήση. Η Πελοπόννησος γίνεται σημαντική εξαγωγική δύναμη της χώρας, φτάνοντας στην δεύτερη θέση μετά την Αττική. Όλα αυτά ξέρετε δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Εργαστήκαμε σκληρά, με πρόγραμμα και τεχνογνωσία και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και στην επόμενη πενταετία. Ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι διττός. Αφενός η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την δημιουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, για το οποίο έχουμε ήδη εξασφαλίσει από το επόμενο ΕΣΠΑ 50 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο παρέχει εγγυήσεις και δάνεια κίνησης σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής μας εξασφαλίζοντας ρευστότητα. Και αφετέρου η στήριξη του κοινωνικού μας ιστού. Θέλω εδώ να διατυπώσω μια ξεκάθαρη άποψη. Η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ευχολόγιο και δεν προσφέρεται για ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε πια σε αυτήν την χώρα να λέμε με σοβαρότητα ότι η τάδε ιδεολογία είναι κοινωνικά ανάλγητη ή η δείνα κοινωνικά ευαίσθητη.
Εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για την περιφερειακή κοινωνική μας πολιτική, έχουμε ήδη εξασφαλίσει 60 εκατ. ευρώ κοινοτικούς πόρους και διεκδικούμε επιπλέον αρμοδιότητες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας. Οι δομές που έχουμε σχεδιάσει εξασφαλίζουν αφενός ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά και αφετέρου ότι οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα καταφέρουν πιο γρήγορα να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι βέβαιος ότι είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση. Το έργο που κάναμε την πρώτη περίοδο είναι η εγγύηση ότι την επόμενη πενταετία θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα και στο μείζον ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής και στη διεύρυνση της αγοράς εργασίας».
ΕΡΓΟ-ΣΗΜΑΙΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
● Πολλή συζήτηση έχει γίνει αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια. Πώς θα κινηθείτε σε αυτόν τον τομέα;
«Το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι ασφαλώς το έργο σημαία της πρώτης θητείας μας. Δεν πρέπει να ξεχνούμε από πού ξεκίνησε η Πελοπόννησος. Ήταν η περιφέρεια με τις περισσότερες χωματερές στο σύνολο της χώρας, όπου στο παρελθόν δεν είχε γίνει τίποτε απολύτως στον τομέα μιας σύγχρονης διαχείρισης. Και θέλω να πω το εξής για όσους σε μια λογική στείρας αντιπολίτευσης υπονομεύουν αυτό το έργο. Αν δεν είχαμε παρέμβει άμεσα, η Πελοπόννησος θα καλούνταν να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία μέσα από τις δικές μας ενέργειες αποσοβήσαμε. Ποιος θα τα πλήρωνε αυτά τα τεράστια ποσά; Μα, ασφαλώς οι πολίτες. Τι θέλουν λοιπόν όλοι αυτοί; Να αναγκάσουν τους πολίτες να πληρώσουν τα πρόστιμα; ΄Η μήπως παίζουν το παιχνίδι της γνωστής μαφίας των σκουπιδιών που για χρόνια θησαύριζε από τις παράνομες μεταφορές; Σήμερα, μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες πριν την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου από το ΥΠΕΚΑ και πλέον είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το τέλος του 2015, οι εγκαταστάσεις της Πελοποννήσου θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά οικολογικό, η τεχνολογία της κομποστοποίησης που προκρίθηκε μέσα από τον διαγωνισμό, ενώ η ανακύκλωση που θα γίνεται θα είναι κατά 35% περισσότερη από αυτήν που προβλέπει η αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι στα σκουπίδια βλέπουμε μια νέα οικονομία και με βάση αυτόν τον γνώμονα κινηθήκαμε. Ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι η εμβάθυνση της οικολογικής συνείδησης στους πολίτες και η μετατροπή της Πελοποννήσου σε περιφέρεια της αειφορίας, με έμφαση στην διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αξιοποίηση των ορεινών μας όγκων στην λογική των μεγάλων ευρωπαϊκών οικολογικών πάρκων. Όλα αυτά δημιουργούν ισόρροπη ανάπτυξη αφού εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος σε συνάρτηση με την υπό όρους οικονομική δραστηριότητα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.