ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι πολίτες θα μας κρίνουν στις κάλπες από το πρωτόγνωρο και μεγάλο έργο

TATOYLHS SYNENTEYKSHΣΥΣΚΕΨΗ εργασίας συγκάλεσε, χθες, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην Καλαμάτα, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μία ημέρα μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αλευρά. Το μεσημέρι, παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ της πόλης.
Στην συνέντευξη αναφέρθηκε, κυρίως, στα έργα που πραγματοποιούνται στη Μεσσηνία, στους στόχους του για την ερχόμενη θητεία, αλλά απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για την σύσκεψη εργασίας και το έργο της περιφερειακής αρχής δήλωσε:
«Είναι η πρώτη συνεργασία που γίνεται με κύριο στόχο τη επίσπευση του έργου, αλλά και σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες για την διευθέτηση κάποιων θεμάτων και ζητημάτων, προκειμένου να συνεχίσουμε, έτσι όπως έχουμε πει, με απόλυτη συνέχεια το έργο μας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Εμείς δουλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το κρίσιμο στοίχημα και το ενδιαφέρον του πολίτη. Οι πολίτες ενδιαφέρονται, κυρίως, για το αποτέλεσμα αυτού του έργου. Χαίρομαι , γιατί οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι αυτό το έργο που έχει εκτελεστεί, και αυτό που έχει εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αναγνωρίζεται, πλέον, από όλους ότι είναι σπουδαίο και πρωτόγνωρο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.
Είναι ένα έργο το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης εμπειρίας, του πείσματος, αλλά και της αποτελεσματικότητας που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Είναι ένα έργο το οποίο, ουσιαστικά, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μας ικανότητας, σε δύσκολους καιρούς, να βρίσκουμε τις αντίστοιχες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και επενδύσεις και να το υλοποιούμε. Αυτή τη στιγμή, μόνο μία κουβέντα: στη Μεσσηνία εκτελείται έργο από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και από τα άλλα προγράμματα, που εγώ μπόρεσα και έφερα μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου στην Περιφέρεια, ένα έργο πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από τα πυρόπληκτα και από τις υπόλοιπες δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων».
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν και για την επόμενη πενταετία. Οι πολίτες κρίνουν το έργο μας. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι θεατρινισμοί ούτε οι τυχοδιωκτισμοί ούτε οι προσωπικές στρατηγικές. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει, μόνον και μόνον, ένα πράγμα, να δουν ελπίδα και προσδοκία, μέσα από την προσπάθεια, από την επισταμένη πολλή δουλειά και, πάνω από όλα, από την ανιδιοτέλεια που πρέπει να διακρίνει την προσπάθεια. Οι πολίτες εμπιστεύονται το έργο. Δεν θέλουν αλεξιπτωτιστές, δεν θέλουν ανθρώπους που πέρασαν απλώς και μόνο για να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους. Οι πολίτες ξέρουν πάρα πολύ καλά ποιοι δουλεύουν γι’ αυτούς.
Αυτό θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο κριτήριο για να εμπιστευθούν οι πολίτες την προσπάθειά μας, γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι είναι η νέα πενταετία μια κρίσιμη περίοδος μέσα στην οποία πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεγάλοι στόχοι που, εξ αρχής, έχουμε θέσει. Θα ήθελα να πω, χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί αυτή τη στιγμή το έργο που έχουμε επιτελέσει, έχει, κατά πολύ, υπερβεί τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι προεκλογικά εμείς είχαμε δεσμευτεί το έχουμε υλοποιήσει κατά πολύ περισσότερο.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Η πρώτη ερώτηση που έγινε είναι για τις αιτιάσεις που περιλαμβάνονται στα κείμενα των παραιτήσεων των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας και Κορινθίας, στην οποία απάντησε:
«Έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη, θα πρέπει να ζητήσετε από αυτούς μια εξήγηση, γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν είχαν ασκήσει κριτική πάνω σε αυτά.
Η δεύτερη, και οι δύο απερχόμενοι, παραιτηθέντες αντιπεριφερειάρχες είπαν ότι το έργο το οποίο έχει επιτελεσθεί και στην Μεσσηνία και στην Κορινθία είναι τεράστιο, πρωτόγνωρο. Εάν αυτό το έργο έχει επιτελεσθεί από έναν άνθρωπο που δεν τους είχε δώσει αρμοδιότητες, από έναν άνθρωπο συγκεντρωτικό και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, είναι αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη, είναι το αποτέλεσμα. Αυτό σας το λέω για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχαν τη δύναμη να πουν καμία κουβέντα. Η κριτική η οποία ασκήθηκε είναι ως δικαιολογία του δικού τους υπαρξιακού προβλήματος. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με τα υπαρξιακά προβλήματα του ενός και του άλλου. Οι πολίτες αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι η συνέπεια, η αξιοπιστία, η σοβαρότητα και η ανιδιοτέλεια που πρέπει να υπάρχει, ως συμφωνία μεταξύ αρχής και πολιτών. Ξέρετε στα μέρη μας είναι ξεκάθαρη η άποψη, Η αχαριστία είναι ένα θέμα το οποίο πολίτης το κυνηγάει με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.
ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
«Όλα αυτά τα πράγματα λειτουργούν ως προσωπικό άλλοθι, λόγω του υπαρξιακού προβλήματος. Μη γελιόμαστε, αυτό είναι το πρόβλημα. Φανταστείτε πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι όταν, εάν τελικά προχωρήσουν το εγχείρημά τους, που εγώ εξ αρχής ότι το τιμώ ως προσωπική τους πρωτοβουλία, μέσα στους συνδυασμούς τους εμφανιστούν πρόσωπα όχι απλώς μέσα στο χώρο της ΝΔ, αλλά με σκληρές, κατά περιόδους, πολιτικές τοποθετήσεις και ιδιαίτερα με αυστηρά κριτικά στοιχεία σε όσους ήθελαν να μας εγκαλέσουν γιατί θα μας στηρίξει η ΝΔ.
Έχω να κάνω και την εξής παρατήρηση. Η δική μας η προσπάθεια ξεκίνησε το 2010 και την επαναλαμβάνουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες το 2014. Εμείς, εδώ και πολύ καιρό, είχαμε εκδηλώσει την πρόθεσή μας να υπερασπιστούμε το έργο μας, με τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες. Δεν πήγαμε να αναζητήσουμε το χρίσμα ή την στήριξη των διαφόρων πολιτικών κομμάτων, δημόσια κάναμε την τοποθέτησή μας. Αυτό, νομίζω, αποτελεί το ανεξάρτητο ενός συνδυασμού. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, των 2,5 χρόνων, πρόστρεχαν στο κόμμα τους και ζητούσαν το χρίσμα, προκειμένου να προσδιορίσουν τη βασική τους κατεύθυνση και τις δικές τους επιλογές. Δεν είναι μόνον αυτό. Αναγκάσανε το κόμμα τους να κάνει και μία δημοσκόπηση, για να επιβεβαιωθούν ή να μην επιβεβαιωθούν οι δικές τους οι απόψεις. Φαίνεται ότι η έρευνα έδειξε διαφορετική προσέγγιση από αυτή που θέλανε, και από την άλλη πλευρά η ασυνέπεια. Τώρα κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι, όταν πλέον δεν μπορούν να βρουν στήριγμα πουθενά. Σ’ εμάς τα κόμματα δεν είναι το στήριγμά μας. Εμάς το μόνο στήριγμά μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Έτσι κάναμε το 2010, έτσι κάνουμε και το 2014. Η στήριξη, όμως, από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα, με ξεκάθαρες τις δικές μας θέσεις.
ΠΕΡΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ
ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Για την απουσία του Κώστα Τσαπόγα, είπε ότι δεν έχει παραιτηθεί και ότι είναι γνωστές οι θέσεις του, ενώ τον αποκάλεσε «πρώην συνεργάτη» με ό,τι αυτό σηματοδοτεί. Για την δήλωση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, σχετικά με τον ορισμό της Ελένης Αλειφέρη, ως υποψηφίας αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας απάντησε σιβυλλικά:
«Γι’ αυτό θα ρωτήσετε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Για μένα το ερώτημα σας θα πρέπει να σταθεί στη δική μου δήλωση. Άλλωστε, ξέρετε, στη δική μου την ζωή, το παράδειγμα και η εμπειρία είναι αυτό που αξιολογεί. Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως είχα συμπεριφερθεί το 2010 σε ανάλογη περίπτωση».
Να υπενθυμίσουμε ότι η δήλωση του Πέτρου Τατούλη έλεγε ότι μοναδικός υπεύθυνος για τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος είναι ο ίδιος. Ενώ ανάλογη περίπτωση, ήταν η άρνηση να δεχθεί υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας αυτόν που υπεδείκνυε τότε το ΠΑΣΟΚ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΚΛΟΓΗ
ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ
Για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη, η Ντίνα Νικολάκου, η οποία είναι υπεύθυνη, ως η πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος της παράταξης, είπε ότι αποστέλλει κλήση να συγκεντρωθούν οι σύμβουλοι της παράταξης το Σάββατο στην Τρίπολη, όπως προβλέπει ο νόμος. Θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή και ακολούθως θα δηλώσουν υποψηφιότητα όσοι σύμβουλοι επιθυμούν να καταλάβουν την θέση. Με μυστική ψηφοφορία θα γίνει εκλογή του.
Τόσο ο Πέτρος Τατούλης όσο και η Ντίνα Νικολάκου αρνήθηκαν ότι έγιναν ή θα γίνουν υποδείξεις για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αλευρά. Η διαδικασία θα είναι απόλυτα δημοκρατική διαβεβαίωσαν.
Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος, μετά την παραίτηση του Γιώργου Πουλοκέφαλου.
ΘΑΝ. ΚΟΥΚΟΒΙΣΤΑΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.