ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Θωρακίζεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας- Ο Μπέζος τα θεωρεί δικά του αλλά δεν είναι όλα!

mpezosΤΗΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ διαδικασία για τέσσερα σημαντικά έργα δημοσίευσε η Διοίκηση του Γ.Ν. Καλαμάτας που υλοποιούνται μέσω της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις που έρχονται να συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου όσο και στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων. Στόχος της Διοίκησης είναι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Νοσοκομείο. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διαγωνισμών τοποθετούνται μέσα στο μήνα Μάϊο.
Ειδικότερα πρόκειται:
1. Προμήθεια εξοπλισμού μαγειρείων-πλυντηρίων, προϋπολογισμού 545.000 ευρώ.
2. Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου, προϋπολογισμού 558.000 ευρώ.
3. Προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησης, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
4. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Η/Μ, προϋπολογισμού 400.723 ευρώ.
ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Προς συμβασιοποίηση οδεύουν τα δύο σημαντικά έργα Α΄θμιας φροντίδας υγείας στο Νομό Μεσσηνίας που έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν μέσω των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για την κατασκευή των νέων Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Πεταλιδίου συνολικού προϋπολογισμού 580.000 ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης των υποβληθέντων προσφυγών. Το αμέσως διάστημα, αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων και η έναρξη των εργασιών.
Όσο αφορά τα άλλα δύο έργα που αφορούν την αναδιαρρύθμιση του ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων της Ν.Μ.Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.246.407,20 ευρώ, και την κατασκευή του Π.Ι. Βλαχόπουλου, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, μέσα στο μήνα Απρίλιο, εξετάζονται οι προσφυγές από την επιτροπή του άρθρου 168 και στη συνέχεια υπογράφονται οι συμβάσεις με τους όποιους αναδόχους.
ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
Με έξι νέα σύγχρονα ασθενοφόρα πρόκειται να ενισχυθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι δομές Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού Μεσσηνίας, μετά τη σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη. Πρόκειται για την έγκριση σκοπιμότητας της πρότασης της Διοίκησης του Γ.Ν Μεσσηνίας που αφορά της προμήθεια έξι νέων ασθενοφόρων μέσω των κοινοτικών πόρων, συνολικού προϋπολογισμού 420.000 ευρώ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.