ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Με επίθεση κατά Νίκα ανακοίνωσε συμμετοχή στις εκλογές ο Μιχάλης Αντωνόπουλος!

ANTONOPOYLOS MIXALHS YPOPSHFIOS BOYLEYTHS MESSHNIASΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για τον Δήμο Καλαμάτας, ανακοίνωσε, χθες, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Ξεκίνησε την συνέντευξη, λέγοντας ότι βρισκόμαστε μπρος στον καλαματιανό λαό. Η απόφαση, όπως τόνισε, λήφθηκε από πολίτες, που συζήτησαν μεταξύ τους και αποφάσισαν να δώσουν στην Καλαμάτα αυτό που της λείπει. Επιτέθηκε στο νυν δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον κατηγόρησε ότι αναλώθηκε σε έργα βιτρίνας, τσιμεντοανάπλασεις και όχι σε έργα υποδομής. Τόνισε ότι πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι το εκατομμύριο που ξοδεύτηκε για το καινούργιο Δημαρχείο. Επίσης, δήλωσε με έμφαση ότι Δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνον η πόλη της Καλαμάτας, αλλά και τα χωριά της που έχουν απαξιωθεί. 
Σε ανακοίνωση που διένειμε αναφέρει: «Το όραμά μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις, χωρίς να χρεώνουμε τις επόμενες γενιές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και με τους ίδιους δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη, που θα περιμένει τις «λευκές νύχτες» και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μια συνάπτουμε δάνεια και από την άλλη γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα βιτρίνας».
Συνέχισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, λέγοντας ότι το δημιουργικό έργο τους θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς. Πρώτος, είπε είναι ο πρωτογενής τομέας, ιδιαίτερα στο αγροτροφικό μέρος και την τυποποίηση, για να καρπωνόμαστε την υπεραξία των προϊόντων μας. Έχει προτείνει, τόνισε, για την δημιουργία ενός φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς. Η πρότασή του αντιμετωπίστηκε θετικά από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Ενότητα, αλλά ο δήμαρχος ουδέποτε απάντησε. Κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι δεν έχει κάνει ένα έργο υποδομής να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, αλλά απαξίωσε την περιοχή του Μπουρνιά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα πατατοχώραφα.
Ο δεύτερος τομέας είναι η Γαλάζια Οικονομία, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τον τουρισμό και έγιναν ημερίδες ενημέρωσης. Όπως είπε, το πρόγραμμα αναφέρεται στον θαλάσσιο τουρισμό, για τον οποίο ο δήμαρχος δεν έχει κάνει το παραμικρό, πέρα από από κάποιες αναπλάσεις πεζοδρομίων. Δεν έχει καταθέσει επικαιροποιημένο το master plan και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν έχει αναγγείλει μελέτη ανάπλασης της τεράστιας παραλίας, από τις εκβολές του Παμίσου μέχρι την Μικρή Μαντίνεια. Η Καλαμάτα είναι χωρίς υποδομές και κινδυνεύουν να χαθούν τα λεφτά των χρηματοδοτήσεων.
Κατέληξε ότι δύο τετραετίας είναι πολλές για τον Παναγιώτη Νίκα. Χρειάζεται να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου νέοι άνθρωποι, σε ηλικία και συμμετοχή στα κοινά, χωρίς έλεγχο από τα κόμματα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι σε δέκα ημέρες θα ανακοινωθούν και ονόματα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Ενώ απεκάλυψε ότι μίλησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που του ζήτησαν να συμμετάσχει στο συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη, αλλά συναντήθηκε και με τον ίδιο. Συζήτησε ακόμα και με τον Θόδωρο Μπρεδήμα, όχι σαν μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά σαν ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος με εμπειρία.
Θ.Κ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.