ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Ο ρόλος των Νέων στην Ευρώπη, οι πολιτικές για την νεολαία και η σημασία του επαγγέλματος του Youth Worker

afisa kaneΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος των Νέων στην Ευρώπη, οι πολιτικές για την νεολαία και η σημασία του επαγγέλματος του Youth Worker», θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο ΡΕΞ 6-9 μ.μ.
Το συνέδριο αποτελεί μέρος του προγράμματος με τίτλο «Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020-Πολιτικές για τη Νεολαία και ανοιχτή διαβούλευση για τη Σημασία της Αναγνώρισης της μη Τυπικής Μάθησης», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 5.1. (Συναντήσεις νέων και αρμοδίων της πολιτικής για τη νεολαία) του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, από τον οργανισμό νεολαίας Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, στο πλαίσιο του στόχου του για τη συζήτηση για τις πολιτικές για την νεολαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης και του επαγγέλματος του youth worker στην Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 οργανισμοί νεολαίας και 50 νέοι από 6 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Κροατία, Βουλγαρία και Τουρκία), οι οποίοι βρίσκονται στην Καλαμάτα ήδη από την προηγούμενη Τρίτη και δουλεύουν μαζί προκειμένου να μας παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις και συμπεράσματα αναφορικά με τις πολιτικές για τη Νεολαία τόσο σε τοπικό, εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, οι νέοι αυτοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Καλαμάτας, να συναναστραφούν με τους κατοίκους και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα που αφορούν τους νέους, και να επισκεφτούν τοπικές επιχειρήσεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.