ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Στις 30 Αυγούστου η «Λευκή Νύχτα» στην Καλαμάτα για ψώνια και διασκέδαση

leuki-nuxta3Τη νύ­χτα του Σαβ­βά­του 30 Αυ­γού­στου προς την Κυ­ρια­κή 31 του μή­να η Λευ­κή Νύ­χτα θα προ­σελ­κύ­σει και πά­λι τους Κα­λα­μα­τια­νούς, αλ­λά και ό­σους α­πό τη νό­τια Ελ­λά­δα εν­δι­α­φέ­ρον­ται για συμ­φέ­ρου­σες α­γο­ρές και δι­α­σκέ­δα­ση μέ­χρι το ξη­μέ­ρω­μα στην Κα­λα­μά­τα. Μά­λι­στα, ό­πως ε­πε­σή­μα­νε σή­με­ρα ο Δή­μαρ­χος, «η Λευ­κή Νύ­χτα, ύ­στε­ρα α­πό την περ­σι­νή με­γά­λη ε­πι­τυ­χί­α, δι­α­φη­μί­ζε­ται σε ο­λό­κλη­ρη τη νό­τια Ελ­λά­δα».
Στό­χος της δι­ορ­γά­νω­σης εί­ναι η οι­κο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη εμ­πό­ρων και ε­παγ­γελ­μα­τι­ών. Θα α­πο­δει­χθεί, ε­πί­σης, ό­τι το στε­γα­σμέ­νο εμ­πό­ριο μπο­ρεί να κα­λύ­ψει ό­λες τις α­νάγ­κες των κα­τα­να­λω­τών, κά­νον­τας νό­μι­μες συ­ναλ­λα­γές, ε­νώ θα υ­πάρ­ξει με­γά­λη αυ­στη­ρό­τη­τα και έ­λεγ­χος του πα­ρεμ­πο­ρί­ου, σύμ­φω­να με το Δή­μαρ­χο. Η πό­λη και ο Δή­μος θα βρί­σκον­ται σε γε­νι­κή κι­νη­το­ποί­η­ση για να υ­πο­δε­χθούν το κοι­νό.
leuki-nuxta4Ο Π. Νί­κας τό­νι­σε πως για τη δι­ορ­γά­νω­ση της Λευ­κής Νύ­χτας «συ­νερ­γά­ζον­ται ό­λοι οι φο­ρείς της πό­λης μας, ο Εμ­πο­ρι­κός Σύλ­λο­γος, το Ε­πι­με­λη­τή­ριο, η Ο­μο­σπον­δί­α Ε­παγ­γελ­μα­τι­ών, Βι­ο­τε­χνών και Εμ­πό­ρων, ο Σύλ­λο­γος Ι­δι­ο­κτη­τών Κα­τα­στη­μά­των Υ­γει­ο­νο­μι­κού Εν­δι­α­φέ­ρον­τος, φυ­σι­κά με την υ­πο­στή­ρι­ξη της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Μεσ­ση­νί­ας, του Νο­σο­κο­μεί­ου, της Πυ­ρο­σβε­στι­κής, του Υ­πε­ρα­στι­κού και του Α­στι­κού ΚΤΕΛ, των τα­ξί».
Η εν­τε­ταλ­μέ­νη σε θέ­μα­τα εμ­πο­ρί­ου δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος Πα­να­γι­ώ­τα Ντίν­τα, πρό­ε­δρος της Ορ­γα­νω­τι­κής Ε­πι­τρο­πής της Λευ­κής Νύ­χτας, α­να­φέρ­θη­κε στην «ά­ρι­στη συ­νερ­γα­σί­α με ό­λους τους συν­δι­ορ­γα­νω­τές» και έ­κα­νε λό­γο για τις στο­χευ­μέ­νες δρά­σεις προ­ώ­θη­σης που έ­χουν γί­νει, ώ­στε να υ­πάρ­χει α­κό­μα με­γα­λύ­τε­ρη συμ­με­το­χή. Προ­έ­τρε­ψε, ε­πί­σης, τους εμ­πό­ρους να έ­χουν ό­λοι α­νοι­κτά τα κα­τα­στή­μα­τά τους και να ε­τοι­μά­σουν κά­τι ελ­κυ­στι­κό για ε­κεί­νο το βρά­δυ, προ­κει­μέ­νου να ι­κα­νο­ποι­η­θούν οι χι­λιά­δες ε­πι­σκέ­πτες που θα βρε­θούν στην πό­λη. Η κα Ντίν­τα πα­ρα­κά­λε­σε και ό­λους ό­σοι σκο­πεύ­ουν να δι­ορ­γα­νώ­νουν μιαν εκ­δή­λω­ση, εί­τε ως ι­δι­ώ­τες εί­τε συλ­λο­γι­κά, α­νά γει­το­νιά, να ε­νη­με­ρώ­σουν το Γρα­φεί­ο Ε­πι­κοι­νω­νί­ας του Δή­μου (τηλ.: 27213 60722) μέ­χρι την Πέμ­πτη 14 Αυ­γού­στου, έ­τσι ώ­στε να α­πο­φευ­χθούν ε­πι­κα­λύ­ψεις και να έ­χει η βρα­διά ε­πι­τυ­χί­α και αρ­τι­ό­τη­τα.
Τέ­λος, ο Νί­κος Μπα­σα­κί­δης, πρό­ε­δρος της Κοι­νω­φε­λούς Ε­πι­χεί­ρη­σης «Φά­ρις» του Δή­μου Κα­λα­μά­τας και συν­το­νι­στής στον ψυ­χα­γω­γι­κό το­μέ­α, προ­έ­βη σε ε­νη­μέ­ρω­ση για το πλού­σιο πρό­γραμ­μα που έ­χει ή­δη δι­α­μορ­φώ­σει η «Φά­ρις» για τη Λευ­κή Νύ­χτα και, γε­νι­κό­τε­ρα, για το ε­ορ­τα­στι­κό και ψυ­χα­γω­γι­κό πρό­γραμ­μα κα­τά μή­κος ό­λης της εμ­πο­ρι­κής ζώ­νης της πό­λης, που θα α­πο­τε­λέ­σει ι­σχυ­ρό κί­νη­τρο και για τους α­να­πο­φά­σι­στους να ε­πι­σκε­φθούν την Κα­λα­μά­τα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.