ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

leuki nuxta6Το Σάβ­βα­το 30 Αυ­γού­στου, η Κα­λα­μά­τα ε­τοι­μά­ζει μια με­γά­λη βρα­διά α­φι­ε­ρω­μέ­νη στο εμ­πό­ριο και στις πο­λι­τι­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις, μια βρα­διά με ο­λο­νύ­κτια λει­τουρ­γί­α των κα­τα­στη­μά­των, ώ­στε ό­λοι να μπο­ρέ­σουν να α­γο­ρά­σουν α­γα­θά στις πιο συμ­φέ­ρου­σες τι­μές. Στην Κα­λα­μά­τα εί­ναι κα­λο­δε­χού­με­νοι οι κά­τοι­κοι της Πε­λο­πον­νή­σου και πέ­ρα α­π’ αυ­τήν, για να με­τά­σχουν και σε πο­λι­τι­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις που θα δι­ε­ξα­χθούν σε ό­λη την πό­λη, τις ο­ποί­ες θα δι­ορ­γα­νώ­σουν ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας αλ­λά και ι­δι­ώ­τες.
leuki-nuxta5Οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες προ­χω­ρούν και στην προ­σπά­θεια για άρ­τια δι­ορ­γά­νω­ση της Λευ­κής Νύ­χτας, ό­πως έ­χει το­νί­σει ο Δή­μαρ­χος Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας, «συ­νερ­γά­ζον­ται ό­λοι οι φο­ρείς της πό­λης μας, ο Εμ­πο­ρι­κός Σύλ­λο­γος, το Ε­πι­με­λη­τή­ριο, η Ο­μο­σπον­δί­α Ε­παγ­γελ­μα­τι­ών, Βι­ο­τε­χνών και Εμ­πό­ρων, ο Σύλ­λο­γος Ι­δι­ο­κτη­τών Κα­τα­στη­μά­των Υ­γει­ο­νο­μι­κού Εν­δι­α­φέ­ρον­τος, φυ­σι­κά με την υ­πο­στή­ρι­ξη της Α­στυ­νο­μι­κής Δι­εύ­θυν­σης Μεσ­ση­νί­ας, του Νο­σο­κο­μεί­ου, της Πυ­ρο­σβε­στι­κής, του Υ­πε­ρα­στι­κού και του Α­στι­κού ΚΤΕΛ, των τα­ξί».
ΣΤΟΥΣ ΔΙ­Α­ΒΑ­ΤΕΣ ΜΕ­ΓΑ­ΛΟ ΤΜΗ­ΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝ­ΤΡΟΥ
Η σύ­σκε­ψη που σή­με­ρα έ­γι­νε στο Δη­μαρ­χεί­ο, ε­πι­κεν­τρώ­θη­κε στις κυ­κλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις. Για τη δι­ευ­κό­λυν­ση των ε­πι­σκε­πτών, αλ­λά και προ­κει­μέ­νου να α­να­πτυ­χθούν οι πο­λι­τι­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις, σε με­γά­λο τμή­μα του κέν­τρου της Κα­λα­μά­τας η πρό­σβα­ση θα ε­πι­τρέ­πε­ται μό­νο σε πε­ζούς.
leuki-nuxta3Ε­πο­μέ­νως, για τα ο­χή­μα­τα θα πα­ρα­μεί­νουν κλει­στοί οι ε­ξής δρό­μοι: ο­δός Υ­πα­παν­τής α­πό την Μη­τρο­πο­λί­του Με­λε­τί­ου και κά­τω, πλα­τεί­α 23ης Μαρ­τί­ου, ο­δός Στα­δί­ου α­πό τη Φα­ρών μέ­χρι τη Νέ­δον­τος, Νέ­δον­τος α­πό τη γέ­φυ­ρα που ο­δη­γεί στην πλα­τεί­α 23ης Μαρ­τί­ου μέ­χρι την Κρον­τή­ρη, Κρον­τή­ρη, Α­ρι­στο­μέ­νους μέ­χρι τη Φραν­τζή, Αν­δρέ­α Σκιά α­πό τη Βα­σι­λέ­ως Γε­ωρ­γί­ου μέ­χρι τη Βα­λα­ω­ρί­του και Α­να­γνω­στα­ρά α­πό τη Βα­λα­ω­ρί­του μέ­χρι την πλα­τεί­α 23ης Μαρ­τί­ου. Φυ­σι­κά, δι­α­θέ­σι­μοι μό­νο στους πε­ζούς θα εί­ναι οι δρό­μοι με­τα­ξύ Νέ­δον­τος – Α­ρι­στο­μέ­νους και Α­να­γνω­στα­ρά, που πε­ρι­λαμ­βά­νον­ται στην πα­ρα­πά­νω ζώ­νη.Τα τα­ξί α­πό τις πιά­τσες των ο­δών Γε­ωρ­γού­λη και Βα­λα­ω­ρί­του θα δρα­στη­ρι­ο­ποι­ούν­ται μέ­σω της ο­δού Βα­σι­λέ­ως Γε­ωρ­γί­ου, ε­νώ η ο­δός Φραν­τζή θα εί­ναι α­νοι­κτή για τα ο­χή­μα­τα.Το Α­στι­κό ΚΤΕΛ θα έ­χει τη δυ­να­τό­τη­τα να τρο­πο­ποι­ή­σει τις γραμ­μές του, ώ­στε να δι­ευ­κο­λυν­θεί η έ­λευ­ση στο κέν­τρο ό­σων το ε­πι­θυ­μούν.
Χώ­ροι σταθ­μεύ­σε­ως θα εί­ναι δι­α­θέ­σι­μοι τό­σο στο κέν­τρο ό­σο και σε πε­ρι­φε­ρεια­κά ση­μεί­α της πό­λης.Ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας και η Κοι­νω­φε­λής του Ε­πι­χεί­ρη­ση «Φά­ρις» έ­χουν προ­γραμ­μα­τί­σει τη δι­ορ­γά­νω­ση μου­σι­κών πα­ρα­στά­σε­ων α­πό 3 συγ­κρο­τή­μα­τα, μιας στο βό­ρει­ο σιν­τρι­βά­νι της κεν­τρι­κής πλα­τεί­ας – Βα­σι­λέ­ως Γε­ωρ­γί­ου, έ­τε­ρης στην πλα­τεί­α Ό­θω­νος και α­κό­μη μιας στην πλα­τεί­α 23ης Μαρ­τί­ου. Πολ­λοί ι­δι­ώ­τες, α­νά πε­ρι­ο­χές, θα δι­ορ­γα­νώ­σουν μου­σι­κές εκ­δη­λώ­σεις με ι­δι­αί­τε­ρο χρώ­μα στις ο­δούς και στους πε­ζο­δρό­μους ό­που δρα­στη­ρι­ο­ποι­ούν­ται.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.