ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ...

Δυνατή η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας εάν υπάρχουν οφειλές
Η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας είναι δυνατή ανεξαρτήτως της ύπαρξης βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Όπως εξηγεί, στην περίπτωση ύπαρξης οφειλών το πιστοποιητικό έχει ισχύ ενός μηνός και μπορεί να χορηγηθεί από οποιαδήποτε ΔΟΥ ή ελεγκτικό κέντρο καιαπό τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά.
Επίσης προαναγγέλλει απόφαση για να «ξεπαγώσουν» οι επιστροφές φόρων, παρά την εκκρεμότητα του ΕΝΦΙΑ. 
Το πρόβλημα προέκυψε με την επιστροφή φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που παρέλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τη χρήση του 2013. Η καταβολή των χρημάτων που δικαιούνταν οι φορολογούμενοι, μπλόκαρε από τη στιγμή που βεβαιώθηκε ο ΕΝΦΙΑ καθώς το ισχύον καθεστώς υπαγορεύει στις φορολογικές αρχές να συμψηφίσουν τις επιστροφές φόρου ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όπως αναφέρει η ΓΓΔΕ «σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα».
Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ
«Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας.
» Αποδεικτικό ενημερότητας μπορεί να χορηγηθεί μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών.
» Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό εκδίδεται με διάρκεια ισχύος ενός μήνα και χορηγείται από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. 
» Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.
» Από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα.
» Σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.