ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Δρ. Περ. Παπαδόπουλο και στην ομάδα Λ-ΣΑΤ

papadopoulos omada«Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον διακεκριμένο Μεσσήνιο, καθηγητή Αεροδιαστημικής και επί μακρόν συνεργάτη της ΝΑΣΑ, Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο και στην ομάδα Λ-ΣΑΤ αποτελούμενη από αξιόλογα στελέχη της ελπιδοφόρας νεολαίας της πατρίδας μας.» Τονίζει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την εκτόξευση και η ελλιμένιση του μικροδορυφόρου Λ-ΣΤΑ που έγινε από την ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής και επί μακρόν συνεργάτη της ΝΑΣΑ, Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο.
Επίσης, στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισημαίνει ότι:Η εκτόξευση και η ελλιμένιση του μικροδορυφόρου Λ-ΣΑΤ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποτελεί την πρώτη επίσημη αμιγώς Ελληνική αποστολή εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και αποτελεί ιστορικό ορόσημο.Ο Λ-ΣΑΤ πέρα από την παγκοσμίως κλάσης επιστημονική, τεχνολογική έρευνα εμπεριέχει και άμεσες εμπορικές εφαρμογές για την ποντοπόρα εμπορική μας ναυτιλία. Είναι ένα ιδανικό πάντρεμα τεχνολογικής έρευνας και άμεσης εμπορικής χρησιμότητας.
Αποτελεί παράδειγμα συνεργατικότητας Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που εμπεριέχονται στο έμψυχο δυναμικό της πατρίδας μας.
Αποδεικνύει τις μεγάλες προοπτικές και ευκαιρίες που υπάρχουν στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα για να μετεξελίξουμε τον ζωτικό οικονομικό μας χώρο και να μετεξελίξουμε την περιοχή μας.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκ της συστάσεως του, αποτέλεσε σημείο αναφοράς πανελληνίως για το εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη.
Έτσι και τώρα συνεχίζει να συμβάλει στις προσπάθειες αυτές, ενημερώνοντας, διευκολύνοντας και διερευνώντας τομείς συνεργατικής επιχειρηματικής δράσης, γύρω από την στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή μας για τον τομέα της εμπορικοποίησης του διαστήματος, που κατά τους ειδικούς, υπολογίζεται ότι στις επόμενες δεκαετίες θα αποτελέσει μια παγκόσμια αγορά της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου ετησίως.
Θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στο επόμενο τεχνολογικό κύμα με άμεσες εφαρμογές σε νέα πρωτοπόρα υλικά, φάρμακα, ενέργεια, επικοινωνίες, και άλλα πολλά, ανάλογο με αυτού της επανάστασης που έγινε γύρω από τα μικροηλεκτρονικά, τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο όπου και αυτά ήταν απόρροια των πρώτων διαστημικών αποστολών στο διάστημα κατά τις πρότερες δεκαετίες του 1960 και 1970 με τις αποστολές Apollo της NASA, κ.λπ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.