ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Ο ΕΝΦΙΑ δημεύει ουσιαστικά την μικρή ιδιοκτησία, ιδίως στην επαρχία, και στα χωριά»

petrakos24«Η υ­λο­ποί­η­ση του ΕΝ­ΦΙΑ, εί­ναι α­κό­μη μια σα­φής α­πό­δει­ξη της βάρ­βα­ρης και ά­δι­κης φο­ρο­λο­γι­κής πο­λι­τι­κής της κυ­βέρ­νη­σης και έρ­χε­ται να ε­πι­βε­βαι­ώ­σει την ορ­θό­τη­τα της στά­σης μας ως ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που τον πε­ρα­σμέ­νο Δε­κέμ­βρη, που αν­τι­τα­χθή­κα­με έν­το­να στην ψή­φι­ση του νο­μο­σχε­δί­ου για τον Ε­νια­ίο Φό­ρο Α­κι­νή­των.» Το­νί­ζει σε δή­λω­σή του ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος για τον ΕΝ­ΦΙΑ.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Πε­τρά­κος α­να­φέ­ρει στην δή­λω­σή του:
«Σοκ   σε  ό­λα τα  νοι­κο­κυ­ριά α­πό τη  βόμ­βα του Ε­νια­ίου Φό­ρου Α­κι­νή­των.Το ύ­ψος του ε­ξον­τω­τι­κού ε­νια­ίου αυ­τού φό­ρου ι­σο­δυ­να­μεί στην ου­σί­α με δό­σεις για την ε­πα­να­γο­ρά των α­κι­νή­των των  μι­κρο­με­σαί­ων νοι­κο­κυ­ρι­ών .Η υ­λο­ποί­η­ση του ΕΝ­ΦΙΑ, εί­ναι α­κό­μη μια σα­φής α­πό­δει­ξη της βάρ­βα­ρης και ά­δι­κης φο­ρο­λο­γι­κής πο­λι­τι­κής της κυ­βέρ­νη­σης και έρ­χε­ται να ε­πι­βε­βαι­ώ­σει την ορ­θό­τη­τα της στά­σης μας ως ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που τον πε­ρα­σμέ­νο Δε­κέμ­βρη, που αν­τι­τα­χθή­κα­με έν­το­να στην ψή­φι­ση του νο­μο­σχε­δί­ου για τον Ε­νια­ίο Φό­ρο Α­κι­νή­των.
Την ορ­θό­τη­τα των λε­γό­με­νων μας ως ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για βάρ­βα­ρη και ά­δι­κη φο­ρο­λο­γι­κή πο­λι­τι­κή στην α­κί­νη­τη πε­ρι­ου­σί­α πα­ρα­δέ­χον­ται και με ε­ρώ­τη­ση τους στο Υ­πουρ­γεί­ο Οι­κο­νο­μι­κών και 27 βου­λευ­τές της Νέ­ας Δη­μο­κρα­τί­ας που βέ­βαι­α πα­ρα­λεί­πουν να α­να­φέ­ρουν ό­τι υ­περ­ψή­φι­σαν τον ΕΝ­ΦΙΑ. Το ί­διο δρό­μο α­κο­λου­θεί και το ΠΑ­ΣΟΚ το ο­ποί­ο με ε­πι­κοι­νω­νια­κά τρυκ προ­σπα­θεί να βγει α­πό το κά­δρο των ευ­θυ­νών για την ψή­φι­ση και ε­φαρ­μο­γή του βάρ­βα­ρου και ά­δι­κου ΕΝ­ΦΙΑ.
Εί­ναι ε­ξον­τω­τι­κό ό­τι ο ΕΝ­ΦΙΑ πρέ­πει να πλη­ρω­θεί έ­ως το τέ­λος του έ­τους, ε­νώ στο ί­διο δι­ά­στη­μα οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι θα πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν 5,2 δισ. ευ­ρώ σε φό­ρους ει­σο­δή­μα­τος, έ­κτα­κτη ει­σφο­ρά, τέ­λος ε­πι­τη­δεύ­μα­τος και τέ­λη κυ­κλο­φο­ρί­ας. Εί­ναι α­δύ­να­τον μι­κρο­με­σαί­α νοι­κο­κυ­ριά και ε­πι­χει­ρή­σεις να αν­τε­πε­ξέλ­θουν στη συ­νο­λι­κή φο­ρο­ε­πι­δρο­μή μέ­χρι τέ­λος του έ­τους.
Συ­νει­δη­τά η συγ­κυ­βέρ­νη­ση μο­νι­μο­ποί­η­σε αρ­χι­κά το πα­ρά­νο­μο έ­κτα­κτο χα­ρά­τσι, προ­σέ­θε­σε σε αυ­τό τον ΦΑΠ και το ε­πέ­κτει­νε ως μέ­τρο ο­ρι­ζόν­τια σε κά­θε εί­δους α­κί­νη­το πε­ρι­ου­σια­κό στοι­χεί­ο α­νε­ξαρ­τή­τως αν πα­ρά­γει ει­σό­δη­μα ή ό­χι. Ε­πί­σης κα­λούν­ται να πλη­ρώ­σουν χα­ρά­τσι και οι δε­κά­δες χι­λιά­δες οι­κο­γέ­νει­ες που έ­χουν «κόκ­κι­να» στε­γα­στι­κά δά­νεια και οι ο­ποί­ες θα κιν­δυ­νεύ­σουν να πε­τα­χτούν κυ­ρι­ο­λε­κτι­κά στο δρό­μο.
Ο νέ­ος φό­ρος της συγ­κυ­βέρ­νη­σης δη­μεύ­ει ου­σι­α­στι­κά την μι­κρή ι­δι­ο­κτη­σί­α, ι­δί­ως στην ε­παρ­χί­α, και στα χω­ριά. Κα­θώς σε πε­ρι­ο­χές της ε­παρ­χί­ας που δεν υ­πάρ­χουν αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες, έ­χει ο­ρι­σθεί ως αν­τι­κει­με­νι­κή α­ξί­α η υ­ψη­λό­τε­ρη τι­μή του Νο­μού και ε­πι­πλέ­ον οι αν­τι­κει­με­νι­κές α­ξί­ες εί­ναι ε­ξω­πραγ­μα­τι­κές, λό­γω κα­τάρ­ρευ­σης των πραγ­μα­τι­κών α­ξι­ών των α­κι­νή­των, και ά­ρα ο ΕΝ­ΦΙΑ εί­ναι α­κό­μα πιο ά­δι­κος.
Η πρό­τα­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σχε­τι­κά με τη φο­ρο­λό­γη­ση πε­ρι­ου­σί­ας έ­χει κα­τα­τε­θεί ε­δώ και αρ­κε­τούς μή­νες στην ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νί­α για δι­α­βού­λευ­ση. Πε­ρι­λαμ­βά­νει υ­ψη­λό α­φο­ρο­λό­γη­το ό­ριο, έν­το­νη προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τα της κλί­μα­κας και φο­ρο­λό­γη­ση στο σύ­νο­λο της πε­ρι­ου­σί­ας και ό­χι α­νά α­κί­νη­το.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.