ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Σαρώνει η εγκληματικοτητα παλι στο Νομο

"Στα ύψη βρίσκεται η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία με τα κρούσματα να είναι καθημερινά. Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται σε πόλεις και χωριά με τους πολίτες να αισθάνονται διαρκώς μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Ακάθεκτες εξακολουθούν να δρουν οι εγκληματικές συμμορίες, κυριολεκτικά, σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων διαρρήξεων, ληστειών και κλοπών που συχνά συνοδεύονται από άσκηση σωματικής βίας. Η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, ενώ νέα περιστατικά προστίθενται συνεχώς στον μακρύ κατάλογο των παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές.
Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Μεσσηνία ήταν δεύτερη σε ληστείες και οι διαρρήξεις μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου, έχοντας για παράδειγμα υπερδιπλάσια περιστατικά από τον νομό Ηλείας, παρότι έχει λιγότερο πληθυσμό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Σπίτια ηλικιωμένων, εξοχικά αλλά και μόνιμες κατοικίες λεηλατούνται, ενώ την κατάσταση έχουν στιγματίσει με παρεμβάσεις τους σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του νομού.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, οι παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς αυξάνονται, καθώς ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.
Το μέγεθος του προβλήματος είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σημειώνει ότι με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στην υπηρεσία της δεν μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση. Επιπλέον, η αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά θεωρείται περιττή, καθώς πλήθος παραβατικών ενεργειών σημειώνεται, στην κυριολεξία, καθημερινά στη Μεσσηνία. Έκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί το περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2011, όπου κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων λήστεψαν τα ΕΛΤΑ Καλαμάτας, ενώ παράλληλα ανάλογου διαμετρήματος παρόμοια περιστατικά συνέβησαν σε κοντινές αποστάσεις την ίδια ημέρα."

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.