ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία ψηφίσθηκαν μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις και συγκεκριμένα: Α. Έγκριση σύναψης Δανείου. 
Εγκρίθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για τη σύναψη Δανείου 1.398.000,00 € για την κατασκευή νέων έργων στην πόλη, που αφορούν κυρίως σε συντήρηση πεζοδρομίων, κατασκευή διαβάσεων πεζών και ασφαλτοστρώσεις (πρόκειται για παλιό αίτημα σύναψης δανείου).Β. Εορτασμός της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε όλες τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν κατά τον εορτασμό της Υπαπαντής του Χριστού και οι οποίες αποφασίσθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.Οι κυριότερες από τις ενέργειες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, είναι οι εξής:
• Το επίσημο τραπέζι του Δήμου προς τους προσκεκλημένους δεν θα πραγματοποιηθεί και φέτος και τα χρήματα θα διατεθούν στο Δημοτικό Παντοπωλείο.• Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Παρασκευή και το Σάββατο σε όλη της διάρκεια της ημέρας για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και με τη δυνατότητα προβολής των προϊόντων και εκτός εσωτερικού χώρου. Επίσης, θα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στις εκπτώσεις.• Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, θα είναι αυξημένα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.• Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου θα είναι ανοικτό το τριήμερο για την παροχή πληροφοριών.• Τα ΚΑΠΗ ανέλαβαν την υποχρέωση κινητοποίησης των ΚΑΠΗ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον ερχομό τους στην Καλαμάτα.• Τα Μουσεία του Δήμου θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.• Η προβολή διαφημιστικού spot μέσω των social media (facebook, twitter) και Μ.Μ.Ε. • Η χορήγηση είκοσι (20) αδειών σε μικροπωλητές, για την πώληση παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και χορήγηση άδειας για εγκατάσταση ψυχαγωγικού χαρακτήρα, καρουζέλ. κλπ. Γ. Δημοτικό Συσσίτιο
Με απόφασή του το Δ.Σ ενέκρινε τη συνέχιση της παροχής συσσιτίων σε άπορους και άστεγους συνδημότες μας, καθώς επίσης και την αύξηση των μερίδων φαγητού, από 30 – 40 που ήταν το 2012 σε 40-50 για το 2013. Επισημαίνεται ότι η όλη προσπάθεια της παροχής φαγητού γίνεται από τη δημοτική αρχή με διακριτικότητα, εχεμύθεια και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη και σε συνεργασία πάντοτε με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Δ. ΨήφισμαΕγκρίθηκε, ομόφωνα, το ψήφισμα που αφορά στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Τα υπόλοιπα θέματα ήσαν κυρίως υπηρεσιακής φύσεως.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.