Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του ενόψει της επαπειλούμενης κατάργησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ) Πελοποννήσου.
Την απόλυτη αντίθεσή του, κατά του σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, εκφράζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ενόψει της επαπειλούμενης κατάργησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Πελοποννήσου και της μετάβασης αρμοδιοτήτων από την Τρίπολη στην Πάτρα. Αυτό το ενδεχόμενο, θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε τουριστική οπισθοδρόμηση και μαρασμό, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό της προϊόν, τη μόνη ελπίδα επιβίωσης και ανάπτυξης στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση που διανύουμε.
Το επίμαχο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουριστικός και Λοιπές Διατάξεις”, έχει ήδη τεθεί σεδημόσια διαβούλευση η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.
Η ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου από την Τρίπολη στην Πάτρα,θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα στον ήδη οικονομικά βεβαρημένο τουριστικό τομέα πολλών περιοχών της Πελοποννήσου, ενώ λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, θα επιβαρύνει με ταλαιπωρία και υπέρμετρες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής ένα πλήθος επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, όταν για την διεκπεραίωση ακόμη και απλών διοικητικών συναλλαγών με την υπηρεσία, θα πρέπει να μετακινηθούν προς την Πάτρα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπάλληλοι που χρόνια τώρα στελεχώνουν την Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου, διαθέτουν γνώση, εμπειρία και υπευθυνότητα και ως εκ τούτου αδειοδοτούν, ελέγχουν και εξυπηρετούν άμεσα κάθε επενδυτή – επιχειρηματία του τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ το πάγιο αίτημα σύσσωμου του τουριστικού κλάδου ήταν και θα είναι, η ενισχυτική στελέχωση της υπηρεσίας, και σε καμία περίπτωση, η κατάργησή της.
Από την προτεινόμενη αναδιοργάνωση των Π.Υ.Τ., προκύπτει ότι ο σχεδιασμός, αντί να λαμβάνει υπ’ όψιν τα κρίσιμα, από τουριστική άποψη, χαρακτηριστικά των Περιφερειών και των τουριστικών επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτές, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του δημοσιονομικού “μαζέματος”, των μνημονιακών δεσμεύσεων και των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εταίρων δανειστών μας.
Σ’ αυτήν την κομβική για τη χώρα μαςπερίοδο, όπου ο τουρισμός αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της εθνικής και περιφερειακής μας ανάπτυξης, επιβάλλεται η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της, αποσύροντας πάραυτα το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, που απαξιώνει τη λειτουργική χρησιμότητα της πιο καίριας για την Πελοπόννησο, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.
Ομόφωνα αποφάσισε καιτο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, της 24ηςΦεβρουαρίου 2014, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου να μεταφέρει την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Πελοποννήσου στην Πάτρα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.
Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι το 10% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας ανήκει στην Πελοπόννησο, αριθμώντας 920 ξενοδοχεία που διαθέτουν 32.624 δωμάτια και 52.957 κρεβάτια.
Διεκδικώντας την παραμονή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ως Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, καλούμε σε προσκλητήριο εγρήγορσης, όλους τους τοπικούς Βουλευτές των Νομών της Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους συλλογικούς φορείς όλων των τουριστικών κλάδων της Πελοποννήσου, αλλά και κάθε τουριστικά ευαισθητοποιημένο Πελοποννήσιο πολίτη, έτσι ώστε, συνειδητά αντιστεκόμενοι, καταψηφίζοντας την εκτέλεση αυτής της πρόχειρης απόφασης, όλοι μαζί, να συμβάλλουμε καθοριστικά στην άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, περί αναδιάρθρωσης των Π.Υ.Τ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου