ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Κατάλληλη η Καλαμάτα για την φιλοξενία του Διεθνούς Χορωδιακής Συνάντησης

NIKAS-KSENOIΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ διοργάνωσης στην Καλαμάτα μιας διεθνούς χορωδιακής συνάντησης, ενός διαγωνισμού χορωδιών μεγάλης εμβέλειας, διερευνήθηκε, καταρχήν, χθες, στο Δημαρχείο, κατά την επίσκεψη εκπροσώπων του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur, που εδρεύει στη Γερμανία. Τα τελευταία 25 χρόνια, η Interkultur έχει διοργανώσει 150 εκδηλώσεις σε 100 χώρες, στις οποίες έχουν μετάσχει περί τις 300.000 χορωδοί. Ο πολιτιστικός αυτός οργανισμός διοργανώνει διαγωνιστικές συναντήσεις χορωδιών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού χορωδών και εκτιμά ότι η Καλαμάτα είναι κατάλληλη για τη φιλοξενία μιας εκδήλωσης 4 – 5 ημερών, στην οποία θα μετάσχουν περί τους 1.000 με 1.500 χορωδούς. 
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι φέτος η Ρίγα της Λετονίας θα φιλοξενήσει τους 8ους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιών, με τη συμμετοχή 480 χορωδιών και 25.000 χορωδών, οι δε διανυκτερεύσεις θα ανέλθουν σε 100.000. Σημειώνεται πως η Ρίγα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2014.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
Χθες το πρωί επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα ο Γερμανός Günter Titsch, πρόεδρος του οργανισμού Interkultur, η Dagmar Titsch, manager media productions της Interkultur, ο Σουηδός μαέστρος Christian Ljunggren, καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Interkultur, η σύζυγός του Margaretha Ljunggren, σοπράνο διεθνούς φήμης (αμφότεροι έχουν συμπράξει με το Μίκη Θεοδωράκη στην παρουσίαση έργων του στο εξωτερικό) και ο Σουηδός Ελληνιστής IngemarRhedin, μεταφραστής του Οδυσσέα Ελύτη και της Κικής Δημουλά, καθώς και άλλων Ελλήνων πνευματικών δημιουργών, πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μίκη Θεοδωράκη. Παρίστατο επίσης ο Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας, ο οποίος είχε προβεί σε συνεννοήσεις και μετέφερε προ μερικών εβδομάδων στο Δήμαρχο την πρόθεση της Interkulturνα αξιολογήσει την Καλαμάτα ως πόλη, στην οποία είναι δυνατή η διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης.
Ο δήμαρχος, υποδεχόμενος τους επισκέπτες στο γραφείο του, έκανε σύντομη παρουσίαση της Καλαμάτας και της περιοχής της, της ιστορίας της και των προοπτικών της, καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Με έμφαση στην ανάπτυξη πολιτιστικής δράσης στην Καλαμάτα από το Δήμο αλλά και ιδιωτικούς φορείς. Αναφέρθηκε στις υποδομές της πόλης και στο έμψυχο δυναμικό της, που είναι κατάλληλα για να υποστηρίξουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας.
Η Καλαμάτα ήδη διοργανώνει με επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, επομένως υπάρχει η αρχική εμπειρία, ενώ η καλλιέργεια καλών σχέσεων με ευρωπαϊκές και μη χώρες, καθώς και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και οι διεθνείς συνδέσεις μέσω του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», δίνουν τη δυνατότητα στην πόλη μας να διεκδικήσει την ανάθεση σ’ αυτήν της υλοποίησης συναντήσεων όπως εκείνες της Interkultur.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.