ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους βανδαλισμούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας

BANDALISMOI KOINONIKO IATREIOΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ και χθες οι αντιδράσεις για την βάρβαρη επίθεση και τους βανδαλισμούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας από κόμματα και φορείς.
ΣΥΡΙΖΑ
Από την Ν. Ε του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την βάρβαρη επίθεση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας:
«Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει την απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση στο κοινωνικό ιατρείο. Η επίθεση δεν είναι τυχαία, έγινε για να χτυπήσει μια μορφή κοινωνικής οργάνωσης η οποία εν μέσω κρίσης προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, εκεί όπου το κράτος έχει απολέσει το κοινωνικό του πρόσωπο και απουσιάζει από παντού. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, παρά ταύτα το ιατρείο λειτούργησε κανονικά τις επόμενες ώρες.
Η επίθεση αυτή κάνει ακόμη πιο ισχυρή την θέληση των εθελοντών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες για Δημόσια Υγεία σε όλους. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλες τις δυνάμεις μας στο κοινωνικό ιατρείο και σε όποια μορφή αυτό-οργάνωσης της κοινωνίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις σκληρής απάντησης σε αυτούς που απεργάζονται σχέδια καταστροφής της κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα στο κοινωνικό ιατρείο και με την προσωπική τους συμβολή να βοηθήσουν στην παραπέρα ανάπτυξη της ανθρωπιστικής αυτής προσπάθειας».
ΠΑΣΟΚ
Η Ν. Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και θλίψη μας, για την ληστεία-λεηλασία του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας. Καλούμε τις αρχές να δράσουν άμεσα, ώστε να συλληφθούν οι υπαίτιοι.
Ο θεσμός και οι άνθρωποι του κοινωνικού ιατρείου που στέκονται αρωγοί σε συμπολιτές μας, χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων μας, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη προσφορά τους».
Επιτροπή Αλληλεγγύης
Στη δική της ανακοίνωση, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας σημειώνει:
«Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας καταδικάζει τη βάρβαρη – βάνδαλη επίθεση ενάντια στο κοινωνικό ιατρείο.
Το κοινωνικό ιατρείο εν μέσω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα στηρίζει δωρεάν και ανιδιοτελώς εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας, όταν το κοινωνικό κράτος είναι ανύπαρκτο.
Αυτοί που στόχευαν στην αποδυνάμωση του κοινωνικού ιατρείου το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι η συσπείρωση των πολιτών γύρω του.
Θα σταθούμε όλοι οι πολίτες αλληλέγγυοι πλάι του με όλες μας τις δυνάμεις.
Δεν θα υπερισχύσουν οι απάνθρωπες δυνάμεις του σκότους που επιζητούν φοβισμένους και υποδουλωμένους πολίτες».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.