ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας κατά την έναρξη της Ημερίδας«Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι για όλες τις ηλικίες»

pame04Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, κατά την έναρξη της  Ημερίδας που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την ΕΕ, με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι για όλες τις ηλικίες»
Μέλη του ΠΑΜΕ ύψωσαν πανό μέσα στην αίθουσα με την αναγραφή: «Υγιεινή και Ασφάλεια δεν γίνεται με δουλειά μέχρι το θάνατο, απληρωσιά, κάτεργα και ανεργία».
Παρέμβαση εκ μέρους του ΠΑΜΕ έκανε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, όπου μεταξύ άλλων είπε:
«Η σημερινή ημερίδα είναι επιταγή της ΕΕ σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους βιομηχάνους. Ενδιαφέρονται για την παραγωγικότητα του γερασμένου πληθυσμού στην εργασία…. Εμείς απαντάμε ότι καλύτερη υπηρεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων είναι η σύνταξη στα 60, για τα βαρέα και ανθυγιεινά στα 58 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Αυτή είναι η υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ξηλώνει την κοινωνική ασφάλιση, διαμορφώνει εργασιακή ζούγκλα και συνεχίζει την επίθεση με νέα μέτρα, απαξιώνει τις επιθεωρήσεις εργασίας με την υποστελέχωσή τους και τις χρησιμοποιεί ως προπαγανδιστικούς μηχανισμούς  του μεγάλου κεφαλαίου….
Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία που μας θέλει φτηνούς και ευέλικτους και χωρίς δικαιώματα. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Καλούμε τους εργαζόμενους στην δικιά τους ημερίδα. Η δικιά μας ημερίδα, του ταξικού αγώνα είναι την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 7 το απόλεμα στην πλ. 23ης Μαρτίου. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν 10 σωματεία στη Καλαμάτα.
Απαιτούμε επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την αναπλήρωση των απωλειών μας. Κανένα εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
Όλες και όλο στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές»
Κατά την διάρκεια της ομιλίας μοιράστηκε το κάλεσμα για την Δευτέρα 17/10. Στο τέλος οι διαδηλωτές αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.