ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Ώρα της Γης» -Τι πρέπει να κάνουμε ως ενεργοί πολίτες


 Εδώ και χρόνια η σχέση του ανθρώπου με τη φύση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Πρόκειται για μια σχέση υπερεκμετάλλευσης, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: καταστροφικές πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19, με οδυνηρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

Ήταν η κρίση της πανδημίας όμως που έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Πως η υγεία μας και η υγεία του πλανήτη συνδέονται άρρηκτα. Πως η φύση δεν είναι μια πολύχρωμη carte postale στο ψυγείο, αλλά η ουσία και η ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν, ενστικτωδώς, επαναξιολογήσαμε τη σχέση μας μαζί της και στραφήκαμε σε εκείνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, για να βρούμε γαλήνη και ανακούφιση.
Για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή!
Το 2021 είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση. Φέτος, παρά τις αντιξοότητες, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν.
Τη φετινή Ώρα της Γης ενώνουμε τη φωνή μας για τη φύση! Στις 27 Μαρτίου, από τις 20.30 έως τις 21.30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.