ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Νικόλας Φαραντούρης στη Μεσσηνία: “Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενο φαινόμενο, ξεχάστε αυτό το παραμύθι”


 “ΦΙΛΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;”

“Η ακρίβεια είναι ελληνικό φαινόμενο, έχει ονοματεπώνυμο, οφείλεται στην κυβέρνηση και στην απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης εποπτείας και ελέγχου της αγοράς” υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας. Επισήμανε ωστόσο ότι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου το κριτήριο πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερο από την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία, τονίζοντας ότι αυτό που θα κριθεί στις 9 Ιουνίου είναι το μέλλον της Ευρώπης γιατί οι ακροδεξιές, φασιστικές, ναζιστικές δυνάμεις θεριεύουν, όπως φάνηκε σε πρόσφατη συγκέντρωση φασιστών στο Μιλάνο της Ιταλίας…

 

Τον Νικόλα Φαραντούρη καλωσόρισαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης και το μέλος της Ν.Ε., αριστούχα φοιτήτριά του καθηγητή, Βασιλική Ράλλη, που τον περιέγραψε ως άνθρωπο με πολυσχιδή προσωπικότητα, με πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνει και για την Ελλάδα, ως κορυφαίο επιστήμονα, ως επίμονο και ακέραιο δικηγόρο με μεγάλες νομικές νίκες απέναντι σε πανίσχυρα συμφέροντα, ως έναν πολιτικό που τον χρειάζεται η κοινωνία και ο τόπος.  

Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Φαραντούρης αναφέθηκε σε σειρά θεμάτων, όπως την “καρτελοποίηση” της ελληνικής οικονομίας, την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ έκανε και κάλεσμα σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση εάν είναι υπερήφανοι για τη διολίσθηση της σχέσης με την Τουρκία,  όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Για πρώτη φορά στη χώρα, το ψηφοδέλτιό μας αναδείχτηκε με άμεση και καθολική ψηφοφορία των μελών αλλά και των φίλων του κόμματος. Δηλαδή, όσοι είμαστε υποψήφιοι, είμαστε από τα σπάργανα της κοινωνίας, δεν οριστήκαμε ούτε από τον αρχηγό ούτε από κάποιον άλλον. Τα όργανα του κόμματος συνεκλήθησαν και επισφράγισαν τη λαϊκή βούληση. Είναι και αυτό μια πρωτόγνωρη άσκηση δημοκρατίας που νομίζω αξίζει τον κόπο να τη μιμηθούν και άλλα κόμματα και σε άλλες περιστάσεις”. 

 

ΑΚΡΟΔΙΕΞΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ

“Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται όχι μόνο η τσέπη μας, το πορτοφόλι μας, η βιωσιμότητα των οικονομικών μας στοιχείων, οι δουλειές μας αλλά κρίνεται και το μέλλον αυτού του τόπου σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία. Πριν από μια εβδομάδα, στο Μιλάνο, χιλιάδες φασίστες, χαιρετώντας φασιστικά, ναζιστικά, με συνθήματα του Μουσολίνι, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία, με συντεταγμένο τρόπο, φασιστικό, ναζιστικό, που βλέπουμε μονάχα στα ντοκιμαντέρ εκείνης της εποχής. Η ακροδεξιά, ο φασισμός και ο ναζισμός υπάρχουν δίπλα μας, στην πόρτα μας, στη γειτονιά μας και είναι η σκιά πάνω από την Ευρώπη, όπως εμφανίστηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου, τη δεκαετία του ‘30 και σιγά σιγά με όχημα τους δημοκρατικούς θεσμούς κατέλαβε την εξουσία και ο παγκόσμιος πολιτισμός συνετρίβη μέσα στο Άουσβιτς και στο Νταχάου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους φούρνους που καίγαν όποιον δεν τους άρεσε, όποιον ήταν διαφορετικός, κοντό, χαζό, άσχημο, Εβραίο, ομοφυλόφιλο, τσιγγάνο, διαφορικό. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό στην Ευρώπη. Άρα λοιπόν οι εκλογές, εκτός από την τσέπη μας, εκτός από την καθημερινότητά μας, εκτός από τις αποζημιώσεις, εκτός από τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας μας, εκτός από το μέλλον των παιδιών μας, έχει και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις, το μέλλον της Ευρώπης”. 

 

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

“Η ακρίβεια και το κόστος ζωής δεν είναι εισαγόμενα, ξεχάστε το αυτό το παραμύθι. Αυτή την κασέτα ας την ξεχάσουμε όλοι. Μαίνεται το κόστος ζωής και η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, και σας μιλάω και σαν καθηγητής του ευρωπαϊκού δικαίου της ενέργειας. Ήδη από το 2020 πρώτη η χώρα μας είχε τιμές ενέργειας στο θεό, τη στιγμή που καμία άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στιγμή που καμία άλλη εξωγενής παράμετρος δεν είχε τροφοδοτήσει τέτοιου είδους αυξήσεις. Γιατί; Γιατί οι αιτίες ήταν ενδογενείς. Ήταν η απουσία παρέμβασης της πολιτείας στην αγορά, η ασυδοσία της αγοράς και η απροθυμία της κυβέρνησης να ρυθμίσει μια ολιγοπωλιακή αγορά. (...) Η ακρίβεια είναι ελληνικό φαινόμενο, έχει ονοματεπώνυμο, οφείλεται στην κυβέρνηση και στην απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης εποπτείας και ελέγχου της αγοράς”. 

ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ 

“Ζητάμε δημοσιονομικές παρεμβάσεις, δηλαδή επιτέλους να φορολογηθούν τα δισεκατομμύρια που έχουν καρπωθεί μεγάλοι όμιλοι εταιριών, οι τράπεζες. Είναι δυνατόν να ελέγχονται οι τράπεζες, να υπάρχουν καταγγελίες για καρτέλ, για συμφωνίες, για εναρμονισμένες πρακτικές στις τραπεζικές συναλλαγές; Όλοι το ξέρετε, πηγαίνετε να κάνετε μια τραπεζική συναλλαγή, όλες οι τράπεζες θα σας χρεώσουν το ίδιο πράγμα για την ίδια τραπεζική συναλλαγή. Ελέγχονται για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού οι τράπεζες και άλλοι κλάδοι της οικονομίας και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Εμείς λέμε όλα αυτά τα δυσθεώρητα κέρδη των τραπεζών, που κατηγορούνται ότι είναι προϊόν όχι μόνο αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά παράβασης των κανόνων του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου, να φορολογηθούν με 90%. Και ταυτόχρονα να μειωθούν οι φόροι. Πιπιλίζουμε αυτή την καραμέλα εδώ και τρία χρόνια ότι έχουν μειωθεί οι φόροι. Ψέμα. Μειώθηκαν κάποιοι φορολογικοί συντελεστές στους άμεσους φόρους αλλά είναι δυσανάλογοι οι φόροι που έχουν εισπραχθεί, οι έμμεσοι και άδικοι φόροι, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο ΦΠΑ. Έχουμε πληρώσει οι Έλληνες πολίτες τους περισσότερους φόρους της τελευταίας 50ετίας μέσω της ακρίβειας”. 

 

“Ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ”

“Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι πολιτική ενίσχυσης του μικρομεσαίου όχι απαξίωσης και εξαφάνισής του. Γι’ αυτό και οι πιο εξωστρεφείς και δραστήριες επιχειρήσεις στη Γαλλία, για παράδειγμα στον αγροδιατροφικό τομέα, είναι οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προϊόντα ποιότητας. Εδώ στην Ελλάδα ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δεν έχει επιχειρήσει ούτε μια ώρα στη ζωή του, δήλωσε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση δεν μας κάνει και ότι αν θέλει να επιβιώσει ο μικρομεσαίος θα πρέπει να συγχωνευθεί, να εξαγοραστεί από τον μεγάλο. Εμείς λοιπόν τιμούμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα διότι θεωρούμε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της χώρας και πρέπει ή να συγχωνευθούν ή να εξαγοριστούν από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι μια διαφορά και φιλοσοφίας και πρακτικής”.

 

“ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ;”

“Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει ακόμη και στα εθνικά θέματα και δεν ανοίγει ρουθούνι. Και απευθύνομαι προς τους συντηρητικούς πατριώτες νεοδημοκράτες φίλους. Θεωρούν ότι η κυβέρνησής τους τιμά αυτή τη στιγμή την εμπιστοσύνη τους; Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε διολισθήσει σε απίθανα πράγματα. Απειλείται η εδαφική κυριαρχία της χώρας ευθέως -όχι έτσι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε- “θα ρθούμε βράδυ”, από το 2020 ξεκίνησαν αυτά, “θα μπούμε στα νησιά”... Πριν από τρεις μήνες ο Ερντογάν είπε ότι εγώ θα κατέβαινα μέχρι την Κύπρο όταν ήμουνα και δεν άνοιξε ρουθούνι στο υπουργείο Εξωτερικών. Προχθές ανακοινώθηκε κατά παράβαση όλων των κανονισμών της Ουνέσκο, ότι θα λειτουργήσει ως τζαμί η Μονή της Χώρας, την οποία επισκέφθηκα το 2020 με την οικογένειά μου. Είχε προηγηθεί το 2020 η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί και δεν άνοιξε ρουθούνι, που δεν είχε τολμήσει κανένας πρόεδρος της Τουρκίας, από τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Μουσταφά Κεμάλ, να τη μετατρέψει σε τζαμί. Έχουμε διολισθήσει σε μια λογική “βρείτε τα”, όπως μας λένε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, μας χτυπάνε την πλάτη και μας λένε “βρείτε τα ρε παιδιά”. Εσύ φίλε Νεοδημοκράτη είσαι υπερήφανος αυτή τη στιγμή γι’ αυτή διολίσθηση στις σχέσεις με την Τουρκία; Αυτά όλα θεωρώ ότι θα πάρουν μια απάντηση αργά ή γρήγορα, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές”. 

Στ.Μ. 

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.