ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

απεργία

48ωρο απεργιακο μετωπο με ηχηρα μηνυματα


Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, στην Αριστομένους, κάτω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί φορείς. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος, με συνέντευξη που παραχώρησαν κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν το τελειωτικό χτύπημα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία γενικότερα.
Η απεργιακή συγκέντρωση, που εντάσσεται το πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη, θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη στις 10.30 το πρωί.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Τσώνης, τόνισε ότι η τρόικα πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση προκειμένου να επιβληθούν τα νέα μέτρα, τα οποία σημείωσε ότι θα οδηγήσουν στην ανεργία, μετά από απόλυση με τις ελάχιστες αποζημιώσεις, πάρα πολλούς εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας που κοστίζουν ακριβά και στη θέση τους θα διοριστούν νέοι με μισθούς μικρότερους των 600 ευρώ.
Υποστήριξε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω «δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης», για την οποία όμως είπε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος, ήταν πιο μαχητικός στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα μετά από πολύμηνο εμπαιγμό του ελληνικού λαού για τα περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων, συμφώνησαν στα εξοντωτικά μέτρα που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην πλήρη καταστροφή». Σημείωσε επίσης ότι «για να εμποδίσουμε την ψήφιση των νέων μέτρων που αποτελειώνουν την κοινωνία και το λαό μας, να σταματήσουμε νεοφιλελεύθερες και εξοντωτικές απαιτήσεις, να ανατρέψουμε τις πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης, να δώσουμε προοπτική στους άνεργους, τους εργαζόμενους και τη χώρα μας, πρέπει ενωμένοι όλοι μαζί με τα συνδικάτα να τους σταματήσουμε τώρα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.