ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μεγάλο συνέδριο καινοτομίας διοργανώνεται στην Καλαμάτα από την TEDxKalamata, μια εθελοντική ομάδα που συνδέεται με την TED, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζεται από προσωπικότητες οι οποίες έγιναν πολύ πλούσιες και διάσημες χάρη στις καινοτομίες τους και τη δημιουργικότητά τους.
Το συνέδριο θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο και όπως λένε οι εθελοντές διοργανωτές, «στόχο έχει να φέρει την εµπειρία της TED στην Καλαµάτα διατηρώντας το µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το καινοτόµο πνεύµα της TED. Είναι συνέδριο καινοτοµίας, δηµιουργικότητας και ιδεών. Το ρητό που µας συνοδεύει σε αυτή µας την πρωτοβουλία είναι: “Planting Τhe Seed/Leading Decentralization”, δηλαδή, “Φυτεύοντας Τον Σπόρο/Οδηγώντας Την Αποκέντρωση”. Για πρώτη φορά λοιπόν, φυτεύουµε στην Καλαµάτα το σπόρο της TED, σηµατοδοτώντας την αναπτυξιακή προοπτική µε γνώµονα τη βιωσιµότητα και το όραµα µας για αποκέντρωση. Παράλληλα, στα πλαίσια της κοινωνικής και πνευµατικής κρίσης που έχει επέλθει, µε τη δράση µας αποβλέπουµε στη συνειδητή αλλαγή και αφύπνιση, προωθώντας πρότυπα ρηξικέλευθης σκέψης, µεταφέροντας ιστορίες, επιτυχίες και παρακινώντας τους συµµετέχοντες. Το TEDxKalamata είναι κάτι παραπάνω από ένα συνέδριο αφού αποτελεί µια ολοκληρωµένη εµπειρία µε διαστάσεις περά από τις οµιλίες, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις στις οποίες συµµετέχουν οι κάτοικοι και προσφέρουν στο τόπο τους. Επιθυµία µας είναι ο κάτοικος της Καλαµάτας να αντιληφθεί το TEDxKalamata ως φορέα αλλαγής, να παρακινηθεί και να κοινωνήσει σε αυτή µας τη προσπάθεια.
Επιπρόσθετα, αποτελεί µια πρωτοβουλία που ξεκινά από την επαρχία και επιδιώκει την περαιτέρω εξάπλωση και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Φυτεύουµε το σπόρο της αποκέντρωσης παρουσιάζοντας ιστορίες που αξίζουν να διαδοθούν από τοπικό και εθνικό επίπεδο. Προβάλλουµε τη Καλαµάτα ως πρότυπο βιώσιµης επαρχιακής πόλης. Αφορµή σε αυτή µας τη δράση αποτελεί το φαινόµενο της αστικοποίησης το οποίο έχει πάρει µεγάλες διαστάσεις, γεγονός που γίνεται σαφές από το πληθυσµό που έχει συγκεντρωθεί στα δυο µεγάλα κέντρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούµε πως η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για παρόµοιες δράσεις και σε άλλες επαρχιακές πόλεις πέρα από τα κατεστηµένα σύνδροµα εσωστρέφειας. Καθίσταται,λοιπόν, αδήριτη η ανάγκη να εµφυσήσουµε το όραµα µας για αποκέντρωση λαµβάνοντας την ευθύνη να ηγηθούµε αυτής της προσπάθειας για ένα καλύτερο µέλλον». Όσον αφορά την TED, οι διοργανωτές σημειώνουν ότι «είναι µια µη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωµένη στη ∆ιάδοση Αξιόλογων Ιδεών (Ideas Worth Spreading). Η TED ξεκίνησε ως τετραήµερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 28 χρόνια και έχει πλέον αναπτυχθεί και υποστηρίζει ιδέες που αλλάζουν τον κόσµο αναλαµβάνοντας πολλαπλές πρωτοβουλίες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.