ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ανοιγει ο δρομος και ακινητα στα χερια του Δημου...


Παρασκευή δίνεται το κομμάτι του δρόμου αεροδρόμιο-πράκτικερ και πλέον η Νότιος Μεσσηνία θα αποφευγει το Ασπρόχωμα στην διαδρομή του πρός και από την Αθήνα. Ταυτόχρονα δίδεται και ο κόμβος πρός Κυπαρισσία ενώ για ολα αυτά και για μιά σειρά από θέματα έρχεται μεθαύριο,  στην Καλαμάτα, ο Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών, κ. Καρνέσης Ιωάννης.
Κατά την παρουσία του στην πόλη θα υπογράψει την παράδοση του τμήματος του δρόμου ΜΕΣΣΗΝΗ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ και θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο και τον Περιφερειακό Καλαμάτας που όπως γράψαμε χθες  σε αυτή την φάση θα πάει μέχρι του Καρέλια.
 
O Δήμαρχος στην Αθήνα
Προχθές, Δευτέρα 29/10, ο Δήμαρχος μετέβη στη Αθήνα και επισκέφθηκε κατά σειρά το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, κ. Γρηγόρη Δούνη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη.
α. Με τον κ. Γ. Δούνη, υπήρξε συζήτηση για το κτήριο ΑΛΕΙΦΕΡΗ, όπου ζητήθηκε η άρση της επικινδυνότητας, αλλά και για την τύχη άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στην Καλαμάτα (χερσαία ζώνη προλιμένα, Δυτική Παραλία).
Ο Δήμος διεκδικεί περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη λειτουργία της πόλης.
β. Με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Δήμαρχος συζήτησε θέματα, σχετικά με την τροποίηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την τύχη των υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με τη διαδικασία του προγράμματος stage, τα προβλήματα με τους αθιγγάνους, κλπ.
Ιδαίτερη ανάλυση έγινε για το πρόβλημα της Μπιρμπίτας.
 Υπόγειοι Κάδοιαρχίζει η κατασκευή τους

Υπογράφηκε σήμερα, το συμφωνητικό μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου, για την κατασκευή 130 υπόγειων κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 721.976.73 €.
Η κατασκευή ξεκινά αμέσως και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πράσινο Ταμείο. Στις αρχές Δεκεμβρίου η Καλαμάτα θα διαθέτει 180 υπόγειους κάδους συνολικά, θα επιτευχθεί σοβαρή οικονομία, διότι θα αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης και θα μειωθούν οι ανάγκες για εργάτες καθαριότητας.
Επίσης, θα αναβαθμισθούν η λειτουργία και η αισθητική της πόλης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.