ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοκίνητο

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΣΑΚΩΝΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ!


ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ – ΤΣΑΚΩΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΣΑΚΩΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ! Αυτή είναι η απάντηση των αναδόχων στην έλλειψη χρηματοδότησης του οδικού άξονα Παραδείσια - Τσακώνα - Καλαμάτα...


ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  
Απελπισμένοι, από την στάση πληρωμών του δημοσίου που τους έφθασε σε καθυστερήσεις πληρωμών προς τους εργαζομένους ακόμα και επτά μηνών, οι ανάδοχοι των έργων στα δύο μεγάλα τμήματα του οδικού άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα  («ΜΟΡΕΑΣ» και «ΤΕΡΝΑ») «εκβιάζουν» έτσι τώρα, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που του οφείλονται, με βάση το έργο που έχει υλοποιηθεί και τις σχετικές συμβάσεις παραχώρησης.


"ΦΡΕΝΟ" ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Σύμφωνα με ακριβείς και έγκυρες πληροφορίες του pelopsnews.gr, ήδη οι μπουλντόζες έσβησαν τις μηχανές και 65 άτομα ήδη απολύθηκαν από τον «ΜΟΡΕΑ» (ανάδοχο του Τσακώνα -  Καλαμάτα) και παραμένουν στην εργασία τους μόλις 29 άτομα (για πόσο ακόμα είναι αβέβαιο) τα οποία ασχολούνται κυρίως στα τεχνικά έργα των γεφυρών.

Οι εργαζόμενοι ήταν / είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες (περίπου επτά), καθώς η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος έχει σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.


Όπως, «κυνικά» μας είπε πελοποννήσιος παράγοντας που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα «θέλαμε και πολυτέλειες! Τώρα κινδυνεύουμε να σταματήσει στη μέση ο δρόμος και το κομμάτι του Περιμετρικού Καλαμάτας άντε να φθάσει μέχρι του Καρέλια και από εκεί και πέρα να παραμείνει … όνειρο απατηλό».


… ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ – ΤΣΑΚΩΝΑ

Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα. Ουσιαστικά, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelopsnews.gr, η περίφημη παράκαμψη στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα - Γέφυρα Τ4 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) έχει τελειώσει και μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, όπως και το υπόλοιπο τμήμα, αλλά ο εργολάβος «φοβάται» (ή καλύτερα είναι σίγουρος με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, την ήδη γνωστή χρηματοδοτική συμπεριφορά του δημοσίου, αλλά και τη μη διαφαινόμενη άμεσα τουλάχιστον πληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες) ότι εάν τελικά παραδώσει το έργο … δεν θα πληρωθεί ποτέ! Έτσι, ουσιαστικά καταλήγει αναγκαστικά στο … εν τη παλάμη και ούτω παραδώσομεν!

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ακόμα και πριν από λίγα λεπτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την συμπληρωματική σύμβαση, προϋπολογισμού περίπου 2.500.000 ευρώ. Βέβαια η απόφαση του δεν έχει ακόμα επίσημα νωστοποιηθεί, αλλά λέγετε ότι είναι αρνητική. Γι’ αυτό και οι τελευταίες δηλώσεις Π. Τατούλη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Μάλιστα, κάποιοι φθάνουν ακόμα και να ερμηνεύουν την όλη … εμπλοκή, ως μέρος της  … κόντρας Κυβέρνησης και Δικαστικών!
 Ακόμα και τα κομμάτια της γέφυρας Τ4 της παράκαμψης Παραδείσια – Τσακώνα, που κατασκευάστηκαν στην Αγγλία και θα μπορούσαν να παραδοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του peopsnews.gr περιμένουν … την πληρωμή για να ταξιδεύσουν προς την Ελλάδα!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.