ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ρευστότητα τρομάζει την κυβέρνηση -Η εναλλακτική λύση Βαρουφάκη

maksimou tsiprasΣε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι εξελίξεις στην οικονομία για την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα, προκειμένου οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών να λάβουν στα χέρια τους από το Γιάνη Βαρουφάκη κοστολογημένες προτάσεις, ώστε να υλοποιηθεί το δεύτερο βήμα- μετά τη σύναψη- της ενδιάμεσης «συμφωνίας-γέφυρα».
Εκτακτη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής πολιτικής
Σ’ αυτή την κατεύθυνση προηγήθηκε η σύσσωμη… παρέλαση του οικονομικού επιτελείου από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να προΐσταται του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής πολιτικής σε μία μαραθώνια συνεδρίαση θέτοντας σε πλήρη εγρήγορση τους υπουργούς.
Ήδη, στην κυβέρνηση σπεύδουν να μαζέψουν τα ευνοϊκά μέτρα και τις μειώσεις φόρων ενόψει του κρίσιμου Eurogroup και των σκληρών ταμειακών και δημοσιονομικών συνθηκών, με τον υπουργό Οικονομικών να καλείται να «μαζέψει» ένα προς ένα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, είτε από τον ίδιο είτε από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης.
Κι αυτό, γιατί ο απώτερος στόχος είναι -μετά από σχετική επεξεργασία που θα περατωθεί πιθανότατα το Σαββατοκύριακο- η ελληνική πλευρά να ξεπεράσει τις «γκρίζες ζώνες» της διαβούλευσης. Έτσι, θα προσέλθει στις Βρυξέλλες έτοιμη, απομακρύνοντας την πιθανότητα να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αντιρρήσεις για να εξασφαλίσει πόρους για την απόδοση των χρεών και κυρίως για την προκαταβολή από τη δόση των 7,2δις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.