ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Βροχη προστιμων για φοροφυγαδες

Πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ έχει βεβαιώσει το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ , όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο υπουργός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, ανέφερε ότι παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι κι επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε τους εργαζόμενους του ΣΔΟΕ να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι «ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», ενώ προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα, για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κατάλογο με κέντρα διασκέδασης και άλλα μαγαζιά (μπαρ και εστιατόρια), στα οποία, ύστερα από ελέγχους, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.
Επίσης, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις θερινές εξορμήσεις στα νησιά, οι οποίες πρόκειται να εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τέλος, έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
πηγή: Το Ποντίκι

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.