ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Αναπτυξη απο την υπαιθρο βλεπει η Μπατζελη

Η έξοδος από την οικονομική κρίση και η ανάπτυξη της χώρας θα προέλθουν από την ύπαιθρο και από την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Αυτό τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας στο συνέδριο των Νέων Αγροτών στη Νέα Κίο.
Η Κατερίνα Μπατζελή πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα υψηλής ποιότητας και ομορφιάς, είτε γενικότερα από «περιβαλλοντικής πλευρά», είτε πιο συγκεκριμένα από αγροδιατροφικής πλευράς, που φημίζεται για την αγνότητα των προϊόντων της και την διατήρηση των πολιτιστικών, αγροτικών και διατροφικών παραδόσεων".
Ανέφερε ακόμη ότι "ο πλούτος και η ......... ποικιλομορφία των αγροτικών περιοχών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει, όχι μόνο σημαντική οικονομική αξία αλλά και αξιόλογη κοινωνική και πολιτιστική αξία, για όποιον κατοικεί εδώ και για ολόκληρη την κοινωνία".
Ως εκ τούτου, υπογράμμισε πως "οι αγροτικές κοινωνίες τροφοδοτούν με πρώτες ύλες και διατροφικά προϊόντα τα αστικά κέντρα και παράλληλα προσφέρουν πληθώρα δημοσίων αγαθών που απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας".
Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι "η ύπαιθρος αποτελεί πηγή αξιών η απομάκρυνση από τις οποίες μας οδήγησε στην σημερινή κρίση. Η πειθαρχία, ο απλός τρόπος ζωής, η σημασία της οικογένειας, η κοινοτική ζωή, η αλληλεγγύη, η από κοινού και εναλλάξ χρήση των πόρων είναι ανάμεσα στα κύρια πολιτισμικά χαρακτηριστικά που αντλούν την καταγωγή τους από τον τρόπο ζωής των παλαιότερων γενεών των αγροτών του τόπου μας".
Κ. Μπατζελή: Οι εξαγωγές συνεχίζονται με συντονισμένο μοντέλο
Η προσπάθεια εξαγωγής ελληνικών προϊόντων συνεχίζεται με συντονισμό μοντέλο και έχοντας ως πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
"Προσπαθήσαμε και θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να συντονίσουμε όλες τις εξαγωγικές μας προσπάθειες, τα προγράμματα προώθησης που αφορούν πάρα πολλούς κλάδους, όπως του λαδιού, της βρώσιμης ελιάς, των τυροκομικών, τα γνωστά τρόφιμα, τα ελληνικά τρόφιμα να αποκτήσουν μια συντονισμένη εξαγωγική πολιτική. Να σέβονται την ποιότητα και να μπουν κάτω από την ομπρέλα της μεσογειακής διατροφής, που για μας για την Κυβέρνηση, είναι η οικονομική μας πλέον διπλωματία, είναι η διπλωματία των τροφίμων" είπε η υπουργός.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.