ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Θα ζησουμε εποχες ..μετεμφυλιακες !!

Έρχεται αδυναμία επιβίωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και μια νέα γενιά που θα έχει μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες.
Εποχές μετεμφυλιακές θα ζήσουμε σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπουργός μίλησε για αύξηση ανεργίας, αδυναμία επιβίωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και μια νέα γενιά που θα έχει μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες. Σχετικά με τα νέα μέτρα ανέφερε ότι στο νέο κείμενο φέρονται ως νέα μέτρα, πράγματα που έχουν ήδη γίνει με εξαίρεση ένα νέο μέτρο το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε εκείνον και αφορά.
την κατάργηση της αρμοδιότητας του υπουργού να επεκτείνει την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σε εργασιακούς χώρους που δεν έχουν εκπροσώπηση. Στη συνέχεια της συνέντευξης τονίζεται ο σκοπός να σωθεί η χώρα από την πτώχευση καθώς και ο κίνδυνος κοινωνικών συγκρούσεων με την άρνηση των πολιτών να συμμετάσχει στην κοινή οικονομία. Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο είπε ότι «η εποχή ζητά πολλά από ορισμένους ανθρώπους που κάνουν ότι μπορούν,…, όποιος μπορεί να διακυβερνήσει γρηγορότερα, καλύτερα και γενναιόδωρα ας βγεί να το πει. Πρώτοι εμείς θα τον χειροκροτήσουμε και θα του παραχωρήσουμε τη θέση μας». Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η χώρα δεν έχει μέλλον αν δεν ενταφιαστούν οι παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος, εκτιμώντας ότι αυτό ενδέχεται να συμπαρασύρει κόμματα και συνδικάτα, θέτοντας ως «περίοδο χάριτος» το 2012 και υποστηρίζοντας ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. Αναφορικά με την πολιτική του Υπουργείου του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι σήμερα επιδοτούνται 60.000 θέσεις εργασίας και υπάρχει περιθώριο για επιδότηση άλλων 80.000 με τις 30.000 να αφορούν τον τουρισμό, ενώ για τις οφειλόμενες στα ταμεία εισφορές είπε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναστέλλονται όλα τα μέτρα κατά των οφειλετών οι οποίοι καλούνται να προβούν σε ρυθμίσεις. Τέλος, ο υπουργός Απασχόλησης είπε ότι χρωστούν 800.000 άνθρωποι, επιχειρήσεις και το κράτος 15 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, ενώ ταυτόχρονα η Δικαιοσύνη θα επιβάλλει κυρώσεις σε αυτούς που εισπράττουν τις συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους. Πηγή: Έθνος της Κυριακής

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.