ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλλικράτης

Αλλαζουν οι ισσοροπιες στους Δημους λογω Καλλικρατη

Η έρευνα της τηλεόρασης Best ανατρέπει την κατάσταση και δείχνει ότι ο Επικεφαλής για τον κάθε δήμο θα πρέπει να είναι ποιο δημοφιλής στους δήμους που συνενώνονται παρά στην πρωτεύουσα του κάθε δήμου γι αυτό χρειάζονται ισχυρές προσωπικότητες... Με πολλές ιδιαιτερότητες θα μας βρει η αυτοδιοικητική μάχη του Νοεμβρίου και σε επίπεδο αριθμητικής και δυνάμεων σε ότι αφορά τους νέους σχηματισμένους δήμους. Οι συνενώσεις λόγω της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» διαμορφώνει ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Οι υποψήφιοι και τα κόμματα καλούνται να αλλάξουν συμπεριφορά και τρόπο δράσης καθότι όλα πλέον δεν θα εξαρτώνται από την πρωτεύουσα του κάθε δήμου, αλλά από περισσότερο όπως σας παρουσιάζουμε από το υπόλοιπο σύνολο. Μοναδική ίσως εξαίρεση στη βάση αυτή, είναι η Καλαμάτα που όμως σίγουρα επηρεάζεται από το «φιλέτο» των 12.358 εγγεγραμμένων που είναι το σύνολο των υπολοίπων δήμων (Άριος, Θουρίας και Αρφαρών). Στο νέο Δήμο Μεσσήνης, τα πράγματα έρχονται… τούμπα.
Η δυναμική διασκορπίζεται με τη Μεσσήνη να έχει 14.300 εγγεγραμμένους και το… παιχνίδι πλέον να παίζεται ολοκληρωτικά στο τι θα γίνει με τους υπόλοιπους δήμους (Πεταλιδίου, Αίπειας, Βουφράδος, Αριστομένους, Ανδρούσας, Ιθώμης και Τρικόρφου), όπου το άθροισμα αγγίζει τον διπλάσιο αριθμό και φθάνει τους 26.815 εγγεγραμμένους. Ανάλογη η εικόνα της Οιχαλίας, ο Δήμος Μελιγαλά μέχρι τώρα είχε την αριθμητική πρωτιά με τους 6.407 εγγεγραμμένους , όμως πλέον το σύνολο των συναθροιζόμενων δήμων (Οιχαλίας, Ανδανίας, Δωρίου και Είρας) φέρνει τα πάνω – κάτω αφού οι ενταγμένοι στους καταλόγους σε αντιπαραβολή φθάνουν τους 17.690. Οι μεγάλες δημοτικές ενότητες που συνενώνονται στο νέο δήμο Πύλου – Νέστορος κάνουν και εδώ το σκηνικό εξαιρετικά απρόβλεπτο. Η Πύλος κρατά τους 7.969 εγγεγραμμένους ενώ οι υπόλοιποι δήμοι (Μεθώνης, Κορώνης, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα και Νέστορος) φθάνουν στο σύνολο των 24.416.
Κάπως έτσι είναι και η εικόνα στην Τριφυλία με την Κυπαρισσία να έχει 9.406 εγγεγραμμένους και τους υπόλοιπους δήμους (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Αυλώνος, Αετού, Τριπύλας) αθροιστικά να έχουν εκλογική δύναμη 27.182 εγγεγραμμένων. Τέλος στο Δήμο Δυτικής Μάνης τα πράγματα είναι πιο απλά με το δήμο Λεύκτρου να έχει 8.244 εγγεγραμμένους και το δήμο Αβίας 4.351.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.