ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Νοσει το ΙΚΑ Καλαματας με σοβαρα προβληματα

Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα που, πλέον, αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Καλαμάτας, αλλά παρά το γεγονός ότι αυτά εδώ και χρόνια γνωστοποιούνται με στοιχεία και προτάσεις, προς την κεντρική διοίκηση κανείς δεν φαίνεται να... συγκινείται. Θα πρέπει να σημειωθεί εξ αρχής ότι σε επίπεδο αποδοτικότητας, παραγωγής και εξυπηρέτησης πρόκειται για μια από τις καλύτερες μονάδες στην χώρα, σε συγκριτική μέθοδο με την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί αλλού. Άλλωστε πρόκειται και για τη μόνη μονάδα που έλυσε το θέμα των μολυσματικών αποβλήτων.
Η... λειτουργία του ΙΚΑ Καλαμάτας τώρα... κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή και χάριν στις οριακές στο... νόμο προσπάθειες που καταβάλλουν διοίκηση και προσωπικό, δεν ξεφεύγει και καλύπτεται η λειτουργικότητά του. Τα τελευταία χρόνια από τη Μονάδα έχουν φύγει – την στιγμή που οι ασφαλισμένοι και οι απαιτήσεις αυξάνονται – 15 γιατροί , σε πλήρη υποστελέχωση βρίσκεται το διοικητικό επίπεδο της αφού υπάρχουν μόνον 4 διοικητικοί υπάλληλοι με συνέπεια 7 νοσηλεύτριες να ασχολούνται και με τα διοικητικά και άλλα θέματα, δηλαδή αλλότρια καθήκοντα.
Η εικόνα είναι πραγματική το φαρμακείο είναι χωρίς υπάλληλο, το ακτινολογικό ήταν κλειστό το Δεκέμβριο καθότι ο μοναδικός γιατρός για τόσους χιλιάδες ασφαλισμένους πήρε άδεια, το κέντρο μάνας και παιδιού – παρά το γεγονός ότι 2,5 χρόνια υπήρχε ενημέρωση προς τα κεντρικά πως η επισκέπτρια υγείας το Δεκέμβριο σταματούσε – πλέον λειτουργεί με μία μαία να κάνει τα εμβόλια υπό την επίβλεψη του μοναδικού παιδίατρου και άλλα και άλλα ακόμη. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι το εξής. Ο Διευθυντής Ευστάθιος Λευθεριώτης εδώ και 6 χρόνια που υπηρετεί τη Μονάδα από την συγκεκριμένη θέση, κάθε χρόνο σε ετήσια έκθεση που υποβάλλει προς τη διοίκηση σε κάθε επίπεδο αλλά και σε 3μηνες αναλυτικές αναφορές του για την όλη κατάσταση της λειτουργίας της... χτυπούσε καμπανάκι στέλνοντας πλήρη στοιχεία για τα προβλήματα αλλά και παραθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους, και πέραν των υπολοίπων και προτάσεις και για γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.