ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Στις Περιφερειες η αγροτικη πολιτικη συντομα

Στις Περιφέρειες περνά η σκυτάλη για την υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, παρ' ότι μέχρι στιγμής η σύγχυση γεωργικών αρμοδιοτήτων με τους δήμους εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα.
Για το λόγο αυτό, οι περιφερειάρχες καλούνται, όπως δημοσιεύει η enet.gr, σε ευρεία σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν τη γεωργία, που συγκαλεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, την Τρίτη στις 11 το πρωί.
Με τα νέα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, οι περιφερειάρχες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και μπορούν να ζητήσουν δημόσια αγροτικά λύκεια, όπου δεν προβλέπονται, οφείλουν να αποφασίσουν και να προωθήσουν το καλάθι με προϊόντα της περιφέρειάς τους, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καλούνται να «τρέξουν» αγροτικά επενδυτικά προγράμματα και να δώσουν λύση με προγράμματα για ανέργους, που θέλουν ν' ασχοληθούν στη γεωργία. Ειδικότερα την ερχόμενη Τρίτη θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου τα εξής:
* Η διανομή προς ενοικίαση με συμβολικό αντίτιμο αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του υπουργείου .
* Ο προγραμματισμός της κατάρτισης ανέργων μέσω των κέντρων γεωργικής κατάρτισης σε αγροτικά επαγγέλματα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.
* Η ανάληψη από τις περιφέρειες αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και αξιολόγησης δημοσίων έργων, που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
* Η αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που «απελευθερώνονται» εξαιτίας συγχωνεύσεων ή εγκατάλειψης, και η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους περιφερειάρχες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.