ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη της Ξ. Αραπογιάννη για τις ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Αριοχώρι η διάλεξη της Δ.ρ Ξένης Αραπογιάννη , με θέμα  «οι ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας . Το Ασκληπιείο.» Η κ. Αραπογιάννη αναφέρθηκε στα ευρήματα τα οποία δείχνουν ότι η Αρχαία Θουρία ήταν η σημαντικότερη πόλη της Μεσσηνίας πριν από την ίδρυση της Αρχαίας Μεσσήνης, εκτεινόμενη στην πλατειά και εύφορη πεδιάδα από τον Μεσσηνιακό κόλπο, έως τα όρια με την Μεγαλόπολη.
Στόχος των ανασκαφών είναι τα νέα ευρήματα να ολοκληρώσουν την εικόνα του Ασκληπιείου και να εντοπιστεί το Αρχαίο θέατρο.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος Αριοχωρίου, παραβρέθηκαν ο Πανοσιολογιότατος Επιφάνιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική ενότητα Άριος Γιώργος Φάββας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας  Καλαμάτας Αναστασία Φοίφα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Μανώλης Μάκαρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης , η δικηγόρος Κατερίνα Δημαρέση ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και Δημοτικοί σύμβουλοι.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.