ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Ο Στ. Αναστασόπουλος για το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Πεταλιδίου

anastasopoulos stathis«Ο σχεδιασμός κλεισίματος του αστυνομικού τμήματος Πεταλιδίου οδηγεί προφανώς σε υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφάλειας που υποχρεούται το κράτος να παρέχει στους πολίτες, ειδικά σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται με θέματα αυξημένης παραβατικότητας». Αυτό τονίζει σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος  ζητώντας από το Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να τις ανακοινώσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.
Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
«Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αναφέρεται ότι μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται, προβλέπεται και η παύση  λειτουργίας του Α.Τ. Πεταλιδίου. Το Α.Τ. Πεταλιδίου βρίσκεται στο δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό του Δήμου Μεσσήνης και αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή που παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση.
Ως γνωστόν ο Καλλικρατικός Δήμος Μεσσήνης είναι μεγάλης έκτασης και με 114 οικισμούς, αστυνομεύεται σήμερα εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και από το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου, ευρισκόμενα εντός της διοικητικής του εμβέλειας, αλλά και Αστυνομικά Τμήματα όμορων Δήμων.
Η παράταξή μας θεωρεί ότι ο σχεδιασμός αυτός οδηγεί προφανώς σε υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφάλειας που υποχρεούται το κράτος να παρέχει στους πολίτες, ειδικά σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται με θέματα αυξημένης παραβατικότητας. Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σημειωθεί μικρή αύξηση της εγκληματικότητας.
Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν θα πρέπει να είναι άμεσες και καίριες.
Το ερώτημα που τίθεται προς το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη είναι το εξής: «τι πρωτοβουλίες σχεδιάζει να αναλάβει μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, όπου προβλέπεται το κλείσιμο του Α.Τ. Πεταλιδίου»;
Εμείς ως παράταξη θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεσή του για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου μας έτσι ώστε να  αναβαθμιστεί και όχι να υποστεί περαιτέρω μείωση το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών μας.
Αναμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες από το Δήμαρχο Μεσσήνης, τις οποίες ελπίζουμε να ανακοινώσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 25/8/2016.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.