ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Δυνατοί επιχειρηματίες μπαίνουν στα τηλεοπτικά της Πελοποννήσου;

Δυνατοί επιχειρηματίες μπαίνουν και στα τηλεοπτικά της ΠελοποννήσουΡαγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον χώρο της ενημέρωσης. Η διαδικασία για τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες αποτελούν το «εναρκτήριο λάκτισμα» για ευρύτερες αλλαγές στα ΜΜΕ. Δυνατοί επιχειρηματίες μπαίνουν και στα τηλεοπτικά της Πελοποννήσου.
Σε μεγάλες αλλαγές, στον ευρύτερο χώρο της ενημέρωσης, θα οδηγήσει η διαδικασία της αδειοδότησης των πανελλαδικών αδειών τηλεοπτικών σταθμών, διαδικασία που ήδη διεξάγεται από σήμερα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται να εισέλθουν στο χώρο της ενημέρωσης νέοι «παίκτες». Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αλλάξουν άρδην τα πράγματα στην ενημέρωση και στην Πελοπόννησο.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο επιχειρηματίας που φαίνεται να κάνει την πιο δυναμική είσοδο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει ήδη προσέλθει αυτοπροσώπως στη διαδικασία για τις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που καταδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον του για τον τομέα της ενημέρωσης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής δεν θα σταματήσει στην προσπάθεια για την απόκτηση μιας πανελλήνιας τηλεοπτικής άδειας γενικού περιεχομένου. Σύμφωνα με όσα ήδη συζητούνται, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένος να «χτυπήσει» και μια θεματική άδεια πανελλαδικού περιεχομένου (αθλητικού), όταν αυτές προκηρυχθούν. Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για δύο, τουλάχιστον, γεωγραφικές ενότητες. Την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, σημειώνουν ότι ο επιχειρηματίας έχει ήδη βολιδοσκοπήσει πρόσωπα που έχουν εμπειρία στον ενημερωτικό χώρο των δύο αυτών περιφερειών. Τέλος, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να εντάξει στο δυναμικό του, παραδοσιακούς ομίλους του τύπου. Ήδη έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για σχετικές επαφές με τον όμιλο του ΔΟΛ (Λαμπράκη), ίσως τον ιστορικότερο όμιλο της χώρα στον τομέα του τύπου.
Οι τηλεοπτικές άδειες στην Πελοπόννησο
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου θα είναι μόλις δύο. Η τιμή εκκίνησης δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το αντίτιμο θα καθοριστεί με πληθυσμιακά κριτήρια. Αν αυτό τελικά ισχύσει γίνεται αντιληπτό ότι ο συναγωνισμός για την απόκτησή τηλεοπτικής άδειας θα είναι ιδιαίτερα έντονος. Ήδη στην Πελοπόννησο έχει “συγκροτηθεί” ισχυρή επιχειρηματική ομάδα, πέραν του Β. Μαρινάκη, που έχει ως στόχο την αγορά μιας εκ των δύο αδειών στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει, έχει «συμπράξει» με επαγγελματίες, έμπειρους δημοσιογράφους, οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν το συγκεκριμένο εγχείρημα στην Πελοπόννησο. Οι περιφερειακές άδειες αναμένεται να προκηρυχθούν ακόμα και εντός του Σεπτεμβρίου καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει και με αυτό το ζήτημα σύντομα, κάτι που σημαίνει ότι οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες θα είναι ραγδαίες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.