ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Καταγγελία για τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και το κρούσμα Covid 19


 
Εδώ και δύο μέρες, έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο Καλαμάτας, ότι κλείνει μέχρι νεωτέρας η Δημοτική Σχολή Χορού, αφού βρέθηκε καθηγήτρια της σχολής θετική στον κοροναϊό. Όμως, δύο ολόκληρες μέρες μετά, και μόνο μετά τις ενοχλήσεις γονέων που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, αλλά και μήπως οι ίδιοι διασπείρουν άθελά τους τη νόσο, έλαβαν γνώση από επίσημα χείλη για το ποια δασκάλα ήταν το κρούσμα και άρα αν είχε έρθει το παιδί τους σε επαφή.

Και μόλις χθες αργά το πρωί της Πέμπτης, άρχισε η σταδιακή ενημέρωση των γονέων από τη δημοτική επιχείρηση, Φάρις, ότι αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις για τον κοροναϊό, και αυτές μόνο για τους μαθητές/τριες της σχολής, όχι για τις οικογένειές τους!
Από την άλλη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπευθύνους του ΕΟΔΥ για την υγειονομική κατάσταση των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας,ειπώθηκε ότι βάσει πρωτοκόλλου, η επαφή των παιδιών με το κρούσμα για χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ωρών, δεν δικαιολογεί την προληπτική παραμονή τους στο σπίτι(!), όπως επίσης και των γονιών τους, που πρέπει να πάνε στη δουλειά!
Τα καμπανάκια χτυπάνε από παντού!! Έχουμε κρούσματα σε εργοστάσια, σχολεία, σχολές! Αν ξεφύγει η κατάσταση με τη νόσο στην περιοχή, μετά μην τολμήσουν να μιλήσουν για την «ατομική ευθύνη» που τάχα δεν πήρε ο καθένας μας…!! Η ευθύνη για ό,τι συμβεί, βαραίνει αποκλειστικά την πολιτεία, την κεντρική κυβέρνηση, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που δεν λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα μη διασποράς του ιού. Που έχουν κάνει τα πρωτόκολλα λάστιχο για να δικαιολογήσουν ότι έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού! Που έχουν αφήσει τη λαϊκή οικογένεια στην ελλιπή πληροφόρηση να αγωνιά και με δικό της κόστος να τρέχει να εξεταστεί και να προμηθευτεί τα ατομικά μέσα προστασίας!!
Χτες(!!), έπρεπε κράτος και τοπική διοίκηση, να έχουν μεριμνήσει
· για την άμεση ενημέρωση για τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και άθλησης,
· για τη δωρεάν και πλήρη παροχή των μέσωνατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης και άθλησης
· για την αποσυμφόρηση των τάξεων στα σχολεία και τον σωστό καθαρισμό τους σε όλο το ωράριο λειτουργίας,
· για τακτικά και δωρεάν τεστ Covid σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και εργαζόμενους σε μαζικούς χώρους δουλειάς,
· για την άμεση ιχνηλάτηση και τη διενέργεια δωρεάν τεστ σε όλα τα μέλη των οικογενειών που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα,
· για να μη χρεωθεί ούτε μία μέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς, ούτε να χαθεί μεροκάματο, σε περίπτωση που αναγκαστούν για υγειονομικούς λόγους να μείνουν σπίτι,
· για να στηριχτούν όλες οι δομές δημόσιας υγείας, ώστε να καλύπτουν και τις γενικές και τις λόγω covid υγειονομικές ανάγκες.
Να σταματήσουν τώρα τα παιχνίδια με την υγεία του λαού!!
Να παρθούν άμεσα μέτρα πριν είναι πολύ αργά!!
Μερτίκας Παναγιώτης, γονέας μαθήτριας της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, μέλος Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Γραμματέας του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.