ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι ψεκασμένοι συμπολίτες μας, τα Τάγματα αρνητών και ο λαϊκισμός που σκοτώνει

 


Δεν κατάλαβα; Γιατί εκπλαγήκαμε όλοι με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και τους «Αυτόχθονες Ελληνες»;

Προς τι το «σοκ» για την επίθεση σε βάρος διευθυντή σχολείου; Ή γιατί κάνουν ελέγχους σε πολίτες ή γιατί άνοιξαν «Θεραπευτήριο Κορονοϊού» στην Αράχοβα που πουλάει… ρίγανη για θεραπεία;

Προς τι η έκπληξη για ορισμένους ηλίθιους λαϊκιστές, ψεκασμένους οπαδούς του Σώρρα που ενδεχομένως έχουν βρει στέγη και σε άλλους πολιτικούς χώρους, και εντός της Βουλής;

Χώρους που πουλάνε μαντζούνια για τη φαλάκρα, κρέμες για τον κοροναϊό, επιστολές του Χριστού.

Ή φορείς που υπόσχονται ακόμη και σήμερα διαγραφές χρεών, «πόλεμο» κατά της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων» και «κυριαρχία της ελληνικής φυλής».

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν αυτά τα ακραία λαϊκιστικά κινήματα γιατί εμείς τα αφήσαμε να ανθίσουν.

Ολοι εμείς που επιτρέψαμε από το 2010 και μετά να καλλιεργηθεί το έδαφος για να μπει η σπορά του λαϊκισμού, του διχασμού, της πόλωσης, των κραυγών, ακόμη και της αυτοδικίας.

Μήπως να κοιτάξουμε όλοι εμείς, και κυρίως το πολιτικό σύστημα, τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς γίναμε οι καλύτεροι «χορηγοί» των κάθε λογής… Ταγμάτων;

Από τα «επίσημα» Τάγματα που κρατούσαν ομήρους πολιτικούς στα χρόνια των μνημονίων, μέχρι τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής και τώρα τα Τάγματα των αρνητών που λύνουν και δένουν με την ανοχή μας.

Ας κοιτάξουμε στο καθρέφτη μας και ας θυμηθούμε ορισμένες «ομορφιές» της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Να θυμηθούμε μήπως το χτυπημένο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη; Από «πατριώτες» και «αγανακτισμένους» Ελληνάρες;

Να θυμηθούμε τους «τσιμεντωμένους» κι εξευτελισμένους καθηγητές πανεπιστημίων;

Τους υπουργούς και βουλευτές κυβερνήσεων που δεν τολμούσαν ακόμη και να πάνε σε ταβέρνα με την οικογένειά τους;

Να θυμηθούμε τους «αγανακτισμένους» της πλατείας (όχι τους μεροκαματιάρηδες ή τους απελπισμένους νέους), τους επαγγελματίες… αρνητές της πραγματικότητας που μούτζωναν τη Βουλή και απειλούσαν ακόμη και με θάνατο τους βουλευτές;

Θα ξεχάσουμε άραγε τον… πολιτικό πολιτισμό αρχηγού κόμματος που μέσα στη Βουλή φώναζε «εσείς στα τέσσερα». Κι αυτός ο άνθρωπος κυβερνούσε τη χώρα;

Να ξεχάσουμε ότι εμείς επιτρέψαμε στη Χρυσή Αυγή να γιγαντωθεί, κάνοντας τα στραβά μάτια στις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, μελών κομμάτων κ.λπ.

Ξεχνάμε ότι ο Σώρρας με τα τρισεκατομμύρια ζούσε και βασίλευε κι άνοιγε το ένα γραφείο μετά το άλλο στην Ελλάδα, υποσχόμενος ότι θα διαγράψει το ελληνικό χρέος; 

Για δείτε ποια κόμματα μπήκαν στη Βουλή την τελευταία δεκαετία, φέρνοντας μαζί τους ό,τι πιο λαϊκίστικο, πιο trash, πιο εξευτελιστικό για την ελληνική κοινωνία.

Για δείτε τον βίο και την πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ και πώς έφτασε από 3% να γίνει κόμμα εξουσίας, ευτελίζοντας τις βασικές αρχές της Αριστεράς.

Με τα σκυλιά να αλυχτάνε κι όλους εμάς να τους ακούμε είτε με ευχαρίστηση, είτε με ευαρέσκεια, είτε και με ανοχή ως κάτι… ακτιβιστικό.

Και να μην ξεχνάμε βεβαίως τον δεξιό λαϊκισμό, αυτόν που έβαζε περικεφαλαίες κι αυτόν που πουλάει «πατριωτιλίκι», «καθαρό αίμα», και «περιούσιο λαό» μόνο και μόνο για τις καρέκλες της εξουσίας.

Προφανώς και δεν είναι ίδιος ο ακραίος, επικίνδυνος και τελικά δολοφονικός λαϊκισμός της ακροδεξιάς με άλλους πολιτικούς χώρους.

Όμως, τώρα που κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ας κάτσουμε να σκεφτούμε σοβαρά τι χώρα θέλουμε κι αν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν και πάλι οι λαϊκιστές, οιοδήποτε κόμματος και φορέα, και οι ψεύτικοι μεταπράτες της ελληνικής συνείδησης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Δεν μπορεί να γίνει ξανά όμηρος τέτοιων συμπεριφορών και πρακτικών που την πήγαν πίσω.

Το οργανωμένο κράτος και οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στους κάθε λογής βλάκες που βρήκαν καταφύγιο στα αντιεμβολιαστικά κινήματα προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο και αξία.

Δεν μιλώ για τους πολίτες που φοβούνται, που αμφιβάλλουν, που ρωτούν να μάθουν για τη ζωή τους. Αλλά και που πρέπει να εμπιστευτούν την επιστήμη.

Μιλώ για όσους κρατάνε μια ελληνική σημαία, ομνύουν στο «ελληνικό αίμα», συγκαλύπτουν την ακροδεξιά τους καταγωγή και πορεία πίσω από τον φόβο της πανδημίας.

Μιλώ για εκείνους που εκμεταλλεύονται τον κοροναϊό και όσα έχει προκαλέσει στον ψυχισμό των Ελλήνων προκειμένου να περάσουν την επικίνδυνη ατζέντα τους.

Μιλώ για τους «ποπουλιστές» βουλευτές, συνδικάλες της τζάμπα μαγκιάς, ψεκασμένους πολιτικούς που ψαρεύουν σε θολά νερά.

Αυτούς πρέπει να απομονώσουμε, αν θέλει να πάει μπροστά αυτή η χώρα.

Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να γυρίσει πίσω. Ή θα είναι μια σύγχρονη, δυτική χώρα ή θα γίνει ένα οπισθοδρομικό μέρος που τα «νερά του Καματερού», οι υποκριτές, οι λασπολόγοι, οι επαγγελματίες troll, οι άθλιοι πολιτικοί παράγοντες και τα «αλυχτισμένα» σκυλιά των κομμάτων θα επικρατούν.

Είναι η ώρα να επιλέξουμε…

πηγη

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.