ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Κληρώνει… η παραχώρηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

 


Η 15η Δεκεμβρίου οριοθετείται ως η μεγάλη μέρα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τον διαγωνισμό του Υπερταμείου για την 40ετή παραχώρησή του. Στην οδό Καραγιώργη Σερβίας αναμένουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τουλάχιστον δύο ισχυρά σχήματα, χωρίς να αποκλείεται έκπληξη και για παραπάνω, δεδομένων των προοπτικών του αεροδρομίου που χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει σε επιβατική κίνηση καθώς η Μεσσηνία έχει απογειωθεί τουριστικά.

Μεταξύ των ομίλων που ακούγεται πως θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έχουν ακουστεί η ΤΕΜΕΣ, η Fraport AG και η σύμπραξη των ΓΕΚΤΕΡΝΑ και της ινδικής GMR (υλοποιούν το έργο στο αεροδρόμιο στο Καστέλι).

Προϋπόθεση είναι να υφίσταται το λεγόμενο «Κριτήριο Τεχνικής Ικανότητας», δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι (αυτόνομα ή ως μέλος κοινοπραξίας στον διαγωνισμό) πρέπει να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον έναν αερολιμένα για τέσσερα συναπτά έτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ ο αερολιμένας πρέπει να έχει εξυπηρετήσει τουλάχιστον 4 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια της εν λόγω 4ετούς περιόδου. Επίσης μια ακόμη (σοβαρή) παράμετρος που θα πρέπει ληφθεί υπόψη από τους ενδιαφερόμενους είναι η στρατιωτική χρήση του αερολιμένα.

Σημειώνεται πως βασικός στόχος μέσω της παραχώρησης είναι η αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτιρίου επιβατών (terminal).

πηγή: www.newmoney.gr στήλη dark room πατήστε εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.