ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ με την απόφαση ΣτΕ – Θα διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων

 


«Η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί απολύτως στην απόφαση του ΣτΕ. Tαυτόχρονα όμως, θα διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα των δήμων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει «λύση» μετά την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου για τις διατάξεις του για τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες από τα δημοτικά συμβούλια προς τις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των δήμων.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε: «Πάντα εμείς συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα συμμορφωθούμε απολύτως. Ταυτόχρονα όμως, να είμαστε συνεννοημένοι, θα διασφαλίσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων. Και τα δύο θα γίνουν. Το μείζον είναι ότι το σύνολο των ΟΤΑ ανησυχεί και μας απευθύνει εκκλήσεις να βρούμε λύση για να μην εφαρμοστεί αυτό που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πλέον εισήχθη το μπόνους παραγωγικότητας, εισήχθη η αξιολόγηση με βάση τις δεξιότητες. Αυτό διαμορφώνει ένα καινούργιο τοπίο».

πηγή: www.aftodioikisi.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.