ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Ορειχάλκινη προτομή του Παπαφλέσσα αποκαλύφθηκε στο φράγμα του Παμίσου στον Αρι

 

Μέσα στο ποτάμι είχαν πετάξει άγνωστοι την προτομή του Παπαφλέσσα
Μέσα στο φράγμα Παμίσου στον Άρι βρέθηκε σήμερα το πρωί η προτομή του Παπαφλέσσα. Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τυχαία την προτομή, όταν άνοιξε το φράγμα για λόγους εκτόνωσης λόγω της κακοκαιρίας, και τότε εμφανίστηκε στην όχθη η προτομή.
Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή από τα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πριν περίπου έναν χρόνο, τον Μάιο του 2022, με τις αρχές να προσανατολίζονται τότε σε “κυνηγούς χαλκού”. Η προτομή στο μνημείο του Παπαφλέσσα αντικαταστάθηκε από νέα μαρμάρινη, πρόσφατα, τον Μάιο του 2023. Η κλεμμένη από μπρούτζο δεν βρέθηκε ποτέ. Μέχρι σήμερα, όπου αποκαλύφθηκε η προτομή μέσα στο ποτάμι του Παμίσου, και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την ανάσυρσή της, αφού πρόκειται για μπρούτζινη προτομή, βάρους περίπου 30 κιλών.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο και εξετάζεται η προτομή να προέρχεται κι από την Πολιανή.

  


  


  


Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους, Βασίλη Μέτσιο και Αριστόδημο Τσορώνη, που εντόπισαν την προτομή, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος. Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκτιμάται, γιατί έχει πολλές ομοιότητες, ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή Παπαφλέσσα από το μνημείο του στα Ταμπούρια, την οποία οι δράστες, μετά και τη δημοσιότητα που πήρε τότε το θέμα, φαίνεται ότι την ξεφορτώθηκαν μέσα στο ποτάμι.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.